Μαυρογιάννης: Πρότυπο μου η διακυβέρνηση Βασιλείου – «Παίζουμε στο τέλος της παράτασης στο Κυπριακό» (βίντεο)

Το όραμα του για την Κύπρο και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του παρουσιάζει αύριο ενώπιον των πολιτών ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας στον Άστρα μία μέρα πριν να ξεδιπλώσει τις θέσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι στόχος είναι το πρόγραμμα του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Επεσήμανε ότι για μεγάλο διάστημα βρίσκονταν σε διαδικασία διαβούλευσης και επαφής με τον κόσμο και οργανωμένα σύνολα. Όπως είπε ξεχώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την ακρίβεια, τις ψηλές τιμές στην ενέργεια, αλλά και την γραφειοκρατία, λέγοντας μάλιστα ότι είναι εντυπωσιακό το πόσο έχει επιδεινωθεί η κατάσταση.

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι έχει ως πρότυπο του την διακυβέρνηση του Γιώργου Βασιλείου, που όπως είπε έκανε θαύματα και εκσυγχρόνισε το κράτος. Τόνισε ότι για να έρθει η αλλαγή χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Σημείωσε ότι έχει συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την οικονομία, την κοινωνική στέγη, την παιδεία, και τους νέους.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ψεύτικων λογαριασμών, είπε ότι δεν θα ρίξει το επίπεδο του πολιτικού λόγου, επισημαίνοντας ότι έχει όραμα και φιλοδοξίες και για αυτό τον λόγο θα θέσει τον πήχη ψηλά. Πρόσθεσε ότι οι συνυποψήφιοι του πρέπει να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν πως επιλέγουν τους ανθρώπους και τους συνεργάτες τους.

Για το κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι στο Κραν Μοντανά «φτάσαμε μία ανάσα» από τη λύση, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «παίζουμε στο τέλος της παράτασης». Σημείωσε ότι δεν είχαν αντίληψη της κρισιμότητας της στιγμής, προσθέτοντας ότι έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να βάζει στο τραπέζι τη λύση δύο κρατών. Διεμήνυσε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να μετακινηθεί καθόλου από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης. Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στο Μον Πελεράν κακώς έφυγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι ήταν κάτι που έγινε μετά την προτροπή του Τέως Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.