Μαυρογιάννης σε ΔΗΣΥ: «Έχουμε επαφή με την κοινωνία των πολλών και όχι με των λίγων και των προνομιούχων»

Απάντηση προς τον ΔΗΣΥ από τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος προηγουμένως σχολίασε το άρθρο του κ. Μαυρογιάννη με τίτλο «Η κοινωνική πολιτική δεν είναι «χρυσά» παυσίπονα» (διαβάστε ΕΔΩ).

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας επανήλθε με το πιο κάτω δελτίο τύπου:

«Φοιτητές στη Λεμεσό στήνουν τσαντίρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ύψος των ενοικίων. Άλλοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Χιλιάδες συμπολίτες μας πλήττονται από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στην ενέργεια. Η πλειονότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου αγωνιά για το μέλλον τους και των παιδιών τους. Οι νέοι μας, βρίσκονται στο περιθώριο, αμειβόμενοι με μισθούς που μετά βίας φτάνουν για το ενοίκιο τους.

Σε όλα αυτά αναφέρεται στο σημερινό του άρθρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Στην ανάγκη για μία διακυβέρνηση, που να έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για ένα Κράτος Προνοίας με σύγχρονες δομές φροντίδας, με εκσυγχρονισμένες Υπηρεσίες Ευημερίας, με συγκεκριμένες πολιτικές και στοχευμένα προγράμματα για συρρίκνωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, ούτως ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Αυτό θα είναι το γράμμα και το πνεύμα της διακυβέρνησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Της διακυβέρνησης που θα φέρει την αλλαγή.

Είναι με αυτή την κοινωνία των πολλών που έχει επαφή ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και όχι με την κοινωνία των λίγων και των προνομιούχων, στην οποία προφανώς αναφέρεται και εξυπηρετεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οι πολιτικές του».

Προηγουμένως ο ΔΗΣΥ σχολίασε το άρθρο του Ανδρέα Μαυρογιάννη με παρελθοντολογία:

Είναι με έκπληξη και ανησυχία που διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Έκπληξη γιατί θα περιμέναμε από τον υποψήφιο του κόμματος της Αριστεράς να ήταν περισσότερο διαβασμένος στα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας. Ανησυχία γιατί δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την κυπριακή κοινωνία αλλά και με τον τρόπο που διεκπεραιώνεται μια πολιτική σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα αναμέναμε να μπορούσε τουλάχιστον αντικειμενικά να συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση και τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια, με αυτά που το ΑΚΕΛ παρέδωσε το 2013. Με τα κοινωνικά παντοπωλεία, την ανεργία και την αποστέρηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Εμείς συνεχίζουμε με πράξεις και αποτελέσματα. Με πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών της συμμετοχής μας στην ΕΕ. Που προϋποθέτει ότι πρώτα πρέπει να πιστεύεις στην ΕΕ και μετά να μπορείς σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις πολιτικές. Ψιλά γράμματα για το ΑΚΕΛ, ψιλότερα για τον κ. Μαυρογιάννη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.