Μαυρογιάννης: Στήριξη νέων ζευγαριών για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

 

Προτάσεις του για στήριξη των νέων ζευγαριών παρουσίασε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.).

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρογιάννης προτείνει:

• την έμπρακτη στήριξη των ζευγαριών μέσω της εξασφάλισης προσιτής στέγης και της παροχής οικονομικών κινήτρων


• διεύρυνση της γονικής άδειας μετά αποδοχών και για τους δύο γονείς

• προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών στήριξης της οικογένειας, με προτεραιότητα τη δημιουργία δομών φροντίδας, για νήπια και παιδιά

• επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, από τον βρεφοκομικό σταθμό μέχρι και το λύκειο, το οποίο θα προσφέρει στους μαθητές μία ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, σίτισης, δραστηριοτήτων και εκτέλεσης της σχολικής εργασίας


Οι παράμετροι αυτοί, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης προς την ΠΟΠΟ, θα ενισχύσουν σε σημαντικό βαθμό το αίσθημα της ασφάλειας και της προοπτικής στην απόκτηση και ανατροφή παιδιών και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας.

Από την πλευρά τους και ο πρόεδρος και τα μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης έθεσαν τις προτάσεις τους ενώπιον του Ανδρέα Μαυρογιάννη για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.