Μαυρογιάννης: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία δημιουργίας Ηπατολογικής Κλινικής στο πλαίσιο του ΟΚΥπΥ

Συνάντηση με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Οργανωμένων Ασθενών για τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιτελείου, τονίστηκαν οι κυριότεροι λόγοι που καθιστούν απαραίτητη τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Την ίδια ώρα, υπογραμμίστηκε πως μπορεί να αντληθεί και να μεταφερθεί στην Κύπρο η τεχνογνωσία και η επιστημονική γνώση που απαιτούνται για μία Ηπατολογική Κλινική, από το εξωτερικό και κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναφέρθηκε ακόμη η αναγκαιότητα όπως η Ηπατολογική Κλινική να στελεχωθεί από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την αύξηση της ποιότητας της φροντίδας των ασθενών, καθώς στην παρούσα χρονική περίοδο καταγράφεται ένα σοβαρό κενό.

Συζητήθηκε παράλληλα, η ανάγκη για ουσιαστική χαρτογράφηση της διαδρομής των ασθενών, τόσο για την καλύτερη παροχή φροντίδας όσο και για τη βέλτιστη πρόληψη.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, η υλοποίηση αυτού του πολυσήμαντου έργου, μπορεί να επιτευχθεί εντός του πλαισίου του ΟΚΥπΥ, μέσω ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ του κράτους και των εμπλεκόμενων μερών.

Η καθολική παροχή υπηρεσιών Υγείας, η οποία θα διασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς, αποτελεί για εμάς θέση αρχής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.