Μαυρογιάννης: «Στόχος μας, ο πρωτογενής τομέας να διαδραματίζει τον ρόλο που του αξίζει στην οικονομία»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά Δήμου Δερύνειας, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο κ. Μαυρογιάννης αφού συνομίλησε με παραγωγούς και μικροπωλητές της Αγοράς, που προέρχονται από διάφορα μέρη της Κύπρου, διαπίστωσε πως ο τομέας αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα

Σε δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε ότι, οι νέες τιμές πώλησης των προϊόντων, δεν καλύπτουν τα έξοδα των παραγωγών και πωλητών, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση. Πρόσθεσε πως, είναι μεγάλη η θυσία που καταβάλουν οι άνθρωποι αυτοί και εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσπάθεια που επιχειρούν για τις οικογένειες τους και τον τόπο μας.

Την ίδια ώρα, οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των αγαθών, ρίχνουν τους πολίτες σε δυσμενέστερες συνθήκες και τους αναγκάζουν να περιορίσουν την κατανάλωση βασικών αγαθών, μειώνοντας σαφώς το επίπεδο διαβίωσης τους.

 

Am Laiki Agora Deryneias 1

Στόχος μας, ανέφερε, είναι ο πρωτογενής τομέας να διαδραματίζει τον ρόλο που του αξίζει στην κυπριακή οικονομία. «Η διατήρηση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των βιοτεχνιών και της μεταποίησης, αποτελεί βασική προτεραιότητα και συνισταμένη, του οικονομικού μοντέλου που θα επιδιώξουμε να έχουμε στον τόπο μας», επισήμανε.

Όσον αφορά τις τιμές που θέτουν οι παραγωγοί, εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσον μπορούν να καλύψουν επαρκώς το κόστος παραγωγής. «Η ακρίβεια είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που οφείλεται σε παράγοντες όπως, η τιμή των καυσίμων, των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων», παρατήρησε. Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν να υπάρξει μία αντιστοιχία ανάμεσα στο κόστος παραγωγής και στις τιμές λιανικής και που θα αναβαθμίσουν την παραγωγικότητα του πρωτογενούς τομέα.

Αναφερόμενος στη διήμερη περιοδεία του στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της παλεύουν με νύχια και με δόντια για να ζήσουν αξιοπρεπώς και το πετυχαίνουν αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα, σημείωσε, διαπιστώνονται και πολλά προβλήματα που οφείλονται κυρίως στο γεγονός πως, η περιοχή γεωγραφικά είναι σχεδόν εγκλωβισμένη. «Έχουν να αντιμετωπίσουν, το θέμα της Πράσινης Γραμμής και των Στροβιλιών, με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να ασφυκτιεί για να μπορέσει να αποδώσει και αναπτυχθεί περισσότερο», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.