Μαυρογιάννης: «Να δημιουργήσουμε ένα βιομηχανικό περιβάλλον, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας»

Περιοδεία σε εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Εργατών, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, ο ανεξάρτητος υποψήφιος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Elysee Irrigation, την Κρεαταγορά Α/φοι Κούντουρου, το εργοστάσιο FLOGA Water Solar Systems και την EKMA Furnishings.

Viber Image 2022 12 16 10 43 45 966

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις μονάδες των βιομηχανιών, βλέποντας από πρώτο χέρι τη διαδικασία παραγωγής και τη λειτουργία τους. Την ίδια ώρα, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τις διευθύνσεις των βιομηχανιών και τους εργαζόμενους, ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν.

Τέθηκαν μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες στην εξεύρεση εξιδεικευμένου προσωπικού, όπως επίσης και τα εμπόδια που παρεμβάλλει το κράτος εξαιτίας των διαδικασιών του.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε πως τέτοιους είδους μονάδες αποδεικνύουν πως ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές. Όπως υπογράμμισε, οι επισκέψεις αυτές και η επαφή με τις διευθύνσεις και τους εργαζόμενους, συμβάλλουν στην ενίσχυση του προγράμματος του και στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν.

Σε δηλώσεις του με το πέρας των επισκέψεων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ανέφερε πως επισκέφθηκε σήμερα πρωτοπόρες βιομηχανικές μονάδες, ενώ εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του διότι, όπως επεσήμανε, ήρθε σε επαφή με ό,τι καλύτερο έχει η κυπριακή οικονομία.

Viber Image 2022 12 16 12 59 00 794

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κρατούν την Κύπρο ψηλά μέσα από την παραγωγή και τη δράση τους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ένα ακόμα καλύτερο βιομηχανικό περιβάλλον, προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και προς όφελος του τόπου μας. Ένα ευρωπαϊκό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η Κύπρος θα μπορεί και πρέπει να διακριθεί», δήλωσε.

Ακολούθως, συναντήθηκε με μέλη του συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Βιομηχανικής Περιοχής Εργατών, όπου του παρέδωσαν ένα υπόμνημα με τις βασικές τους θέσεις.

Viber Image 2022 12 16 12 59 00 735

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η προσβασιμότητα στη βιομηχανική περιοχή και η ανάγκη για διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, όπως επίσης και η διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής μέσω της δημιουργίας περίφραξης και αντιπυρικών ζωνών. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη βασικών υποδομών, όπως του αποχετευτικού συστήματος και των πεζοδρομίων.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy