Μαυρογιάννης στον Άστρα: Φλομώθηκε ο κόσμος από εξαγγελίες κάποιων που τάζουν λαγούς και πετραχήλια

Αισιοδοξία για την παρουσία του στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος - Από τη πρώτη μέρα διακυβέρνησης, το κράτος δεν θα είναι υπηρέτης ιδιωτικών συμφερόντων

Πολύ αισιόδοξος ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και ότι θα κερδίσει τις εκλογές, δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε πως είναι εδώ για να φέρει νέο ήθος και ύφος στην πολιτική και για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο. Τόνισε πως δεν ανήκει σε κόμμα αλλά έχει την τιμή να τον στηρίζει το ΑΚΕΛ, λέγοντας πως δε μπορεί να μπει σε κομματικές συμμαχίες. Μάλιστα είπε πως δεν αντιλαμβάνονται τις όποιες συζητήσεις με πολιτικές δυνάμεις ως ανατολίτικο παζάρι.

 

 

 

Παράλληλα αναφερόμενος στις 50+1 δράσεις που παρουσίασε χθες βράδυ για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του, είπε ότι είναι συγκεκριμένες και κοστολογημένες οι προτάσεις του για όλους τομείς. Ξεκαθάρισε πως δεν λένε κούφια λόγια αλλά βρίσκουν λύσεις για υφιστάμενα προβλήματα. Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε την ίδια ώρα πως τις τελευταίες μέρες φλομώθηκε ο κόσμος από εξαγγελίες κάποιων που τάζουν λαγούς και πετραχήλια.

Για το κυπριακό, ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δημιουργηθεί ελπίδα από την πέτρα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να κινητοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας προκειμένου να γίνει νέα προσπάθεια και να συνεχιστεί η προσπάθεια από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα. Σημείωσε πως με το αδιέξοδο και τις παλινωδίες των τελευταίων 5 ετών φτάσαμε μια τρίχα, όπως είπε, από τη διχοτόμηση. Πρόσθεσε πως είναι δύσκολα τα πράγματα και αν δεν γίνει κάτι άμεσα ο τόπος οδηγείται προς οριστική διχοτόμηση.

Για τα φαινόμενα διαφθοράς είπε πως από την ημέρα που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, το κράτος δε θα είναι υπηρέτης ιδιωτικών συμφερόντων αλλά υπηρέτης του πολίτη. Σημείωσε ότι θα ζητήσουν διαφάνεια, λογοδοσία και απόδοση ευθυνών για όσα έγιναν στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για μηδενική ανοχή. Ανέφερε πως θα εισάγουν τον θεσμό του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, θα ετοιμασθεί νομοσχέδιο για τροποποίηση του Συντάγματος και διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα σε Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και Δημόσιο Κατήγορο, ενώ θα ετοιμάσουν νομοσχέδιο για δημοσιοποίηση των πορισμάτων ποινικών ερευνών στα οποία εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα.

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του για πλήρη απόδοση της ΑΤΑ σημειώνοντας πως η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή αποκαθιστά την αγοραστική δύναμη. Ακόμα, ο τόνισε πως η διαφορά θα γίνει στον τομέα της παιδείας με την καθιέρωση του ολοήμερου σχολείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.