Μαυρογιάννης: «Το κράτος κατάντησε να είναι στην υπηρεσία συμφερόντων και διεφθαρμένων. Οι νέοι τα κυριότερα θύματα…»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Πρότυπό μου η διακυβέρνηση Βασιλείου»

 

Με πρότυπο τη διακυβέρνηση Βασιλείου και προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων σκοπεύει να πορευτεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του χθες στον Άστρα, παρουσίασε το περίγραμμα του προγράμματός του, τονίζοντας ότι αποτελεί προϊόν ζύμωσης με οργανωμένα σύνολα και πολίτες που ενστερνίζονται το όραμα για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, τόνισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η χρηστή διοίκηση, η τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση και η επιστροφή των εκατομμυρίων που χάθηκαν. Επεσήμανε μάλιστα ότι «το κράτος κατάντησε να είναι στην υπηρεσία συμφερόντων και διεφθαρμένων».

Για την οικονομία ανέφερε ότι έχει ως πρότυπο τη διακυβέρνηση Βασιλείου, προσθέτοντας ότι η μεγέθυνση της οικονομίας πρέπει να στηρίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη και το όφελος να κατανέμεται με δίκαιο τρόπο στο σύνολο της κοινωνίας. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για πάταξη της γραφειοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα «όσοι έχουν να κάνουν με το κράτος, κλαίνε τη μοίρα τους». Ακόμη, αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα λόγω της ακρίβειας, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για το στεγαστικό, τις προοπτικές και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους μισθούς. Τάχθηκε επίσης ανεπιφύλακτα υπέρ της κατάργησης του πέναλτι 12% σε όσους έχουν συμπληρώσει τα χρόνια εισφοράς τους στο ΤΚΑ, καθώς και της επανεξέτασης του θέματος της εργασίας τις Κυριακές.

«Έχουμε όραμα και φιλοδοξία για τον τόπο και τους ανθρώπους, θέτουμε τον πήχη ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Α. Μαυρογιάννης έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι νέοι, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη γενιά η οποία κινδυνεύει να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. «Οι νέοι είναι τα κυριότερα θύματα» των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Συγκριτικό μας πλεονέκτημα η επαφή μας με τον κόσμο»
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, κληθείς να σχολιάσει μεθόδους τις οποίες επιστρατεύουν ανθυποψήφιοί του, όπως η δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή/και η άσκηση επιρροής σε μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει με σοβαρότητα. Έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τους υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του αναφέροντας: «Μη φοβόμαστε. Έχουμε σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα την επαφή μας με τον κόσμο».
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «κακώς ο Αναστασιάδης –με προτροπή Χριστοδουλίδη– έφυγε από το Μοντ Πελεράντ. Ανέφερε επίσης ότι «στο Κραν Μοντανά φτάσαμε μια ανάσα από τη λύση», αλλά στη συνέχεια υπήρξαν κλυδωνισμοί, με αποτέλεσμα σήμερα να «παίζουμε στο τέλος της παράτασης». Δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι μπορεί να υπάρξει ξανά ελπίδα, προσθέτοντας ότι «αν δεν υπάρξει, οφείλουμε να την φτιάξουμε»

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.