Μαυρογιάννης: «Το κράτος να μεριμνήσει με πολιτικές, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα τους»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όπως για παράδειγμα η καθολική πρόσβαση τους σε χώρους, αλλά και οι περίπλοκες διαδικασίες που ακολουθούνται για την εξέταση και καταβολή σχετικών επιδομάτων.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως υπάρχει σύμπνοια προσεγγίσεων με την ΚΥΣΟΑ. «Όλα τα ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με τα ίδια τα άτομα. Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε αποφασιστικοί στο στάδιο υλοποίησης των στόχων», πρόσθεσε.

Το κράτος, όπως ανέφερε, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στα θέματα πρόσβασης στα δημόσια κτίρια και χώρους. Επιπλέον, οφείλει να εντοπίζει ποιο είναι το ζητούμενο και στη συνέχεια να βρίσκει τους τρόπους να υλοποιεί αυτά που πρέπει, όπως και στην περίπτωση της ενίσχυσης της προσβασιμότητας προς όλους.

Στόχος για εμάς, αποτελεί η αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και η προώθηση της εναρμόνισής του με τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρίες.

Παράλληλα, θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ξεχωριστής νομοθεσίας για τις οικονομικές παροχές στα άτομα με αναπηρίες (εκτός του πλαισίου του Ε.Ε.Ε.), η οποία να βασίζεται στη στήριξη που χρειάζονται ανάλογα με την αναπηρία τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.