Μαυρογιάννης: «Το Πρόγραμμα των “χρυσών διαβατηρίων” βρίθει από παρανομίες και κατάχρηση εξουσίας»

H έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα καταδεικνύει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού αφού διαπιστώνει ανάμεσα σε άλλα μεμπτά, κατάχρηση εξουσίας, απώλεια τεράστιων εσόδων και σωρεία παρανομιών, καθώς και έγκριση πολλών αιτήσεων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, αναφέρει σε Γραπτή του δήλωση ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Προέδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

«Η έκθεση, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Σχέδιο Πολιτογραφήσεων, όπως αυτό εφαρμόστηκε την τελευταία δεκαετία, δεν ήταν παρά ξεπούλημα διαβατηρίων και κατ’ επέκταση της κυπριακής αλλά και ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Υπήρξε μνημείο αδιαφάνειας, διαφθοράς, σύγκρουσης συμφερόντων και αθέμιτου πλουτισμού».

Δεν είναι τυχαίο που, ως αποτέλεσμα των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που η έκθεση επιβεβαιώνει, η Κύπρος διασύρεται στο εξωτερικό κατρακυλώντας ταυτόχρονα στους διεθνείς δείκτες διαφθοράς, οδηγώντας την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λήψη νομικών μέτρων εναντίον μας, αναφέρει ο κ. Μαυρογιάννης.

Το Πρόγραμμα των «χρυσών» διαβατηρίων, όχι μόνο δεν αποτέλεσε, όπως πολυδιαφημίστηκε μαγνήτη για υγιείς επενδύσεις με προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας, αλλά προσέλκυσε μέχρι και πρόσωπα που υπήρξαν υπόδικοι στις χώρες τους, διεθνώς καταζητούμενοι ή και είχαν σοβαρό ποινικό μητρώο, τονίζει.

«Είναι και γι’ αυτό που ο τόπος χρειάζεται πραγματική προοδευτική αλλαγή και όχι εναλλαγή στην εξουσία από τους δύο υποψήφιους-συνεχιστές της σημερινής διακυβέρνησης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Χρειάζεται μία νέα διακυβέρνηση με χρηστή διοίκηση, με διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και όραμα, στην υπηρεσία των πολιτών, όπου δεν θα χωρεί διαπλοκή, διαφθορά και αθέμιτες πρακτικές.

Η Κύπρος χρειάζεται ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης στηριγμένο στη βιωσιμότητα και την αειφορία, που θα προσελκύει επενδύσεις με διάρκεια και θα παράγει μακροπρόθεσμα οφέλη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Αυτό είναι και το νόημα και το μήνυμα της υποψηφιότητάς μου στις Προεδρικές εκλογές. Να θέσουμε τον πήχη ψηλά. Να αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα καταστήσουν ξανά την Κύπρο ένα μικρό αλλά σοβαρό εταίρο, με καθαρό όνομα που θα συνεισφέρει εποικοδομητικά στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Κλείνοντας, θα ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι σε μία δική μας διακυβέρνηση, θα κινηθούν διαδικασίες εις βάθος έρευνας των ευρημάτων της έκθεσης και θα αποδοθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy