Μαυρογιάννης: «Το Δεν Ξεχνώ για εμάς βρίσκεται ψηλά στη συνείδησή μας, μέχρι την οριστική επανένωση»

«Το Δεν Ξεχνώ για εμάς δεν έχει ξεθωριάσει. Το Δεν Ξεχνώ για εμάς είναι σαν σημαία στη συνείδησή μας, μέχρι την πολυπόθητη λύση και επανένωση της Κύπρου», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, κατά τη χθεσινή ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στον Συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα, ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε ότι η δικαίωση για όσους χάθηκαν το 74′, για όσους εκτοπισθέντες πέθαναν στην προσφυγιά και για όλους τους Κύπριους, θα έρθει μόνο με τη λύση του Κυπριακού.

Am03 1 Scaled

Υπογράμμισε πως, χωρίς λύση, δεν έχουμε μέλλον ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. «Για να μπορέσουμε να βρούμε τον βηματισμό μας σαν χώρα, οφείλουμε να επιλύσουμε το Κυπριακό», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως, «για εμάς η λύση του Κυπριακού όχι μόνο είναι επείγουσα, αλλά τολμώ να επιμένω πως είναι εφικτή. Και εάν φαίνεται πως δεν υπάρχουν ελπίδες, θα τις δημιουργήσουμε από την πέτρα».

Αμ01 7 Scaled

«Το 1974 ήμουν στρατιώτης και έζησα σε αυτήν την περιοχή για δύο χρόνια και βίωσα από πρώτο χέρι σε ποιες καταστάσεις ζούσαν οι πρόσφυγες και ο κυπριακός λαός. Και ένας από τους κυριότερους λόγους που επέστρεψα στον τόπο μου μετά από χρόνια, ήταν γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ τη νύχτα βλέποντας αυτές τις σκηνές που είδα το 74’ και ήθελα να συμβάλω για να αλλάξει αυτή η κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες δήλωσε πως, οι πολιτικές που εφάρμοζε η απερχόμενη κυβέρνηση, αποτέλεσαν μία άνευ προηγουμένου κοροϊδία απέναντι τους και πως τώρα οι υποψήφιοι εκπρόσωποί της, έρχονται και τους τάζουν λαγούς και πετραχήλια.

Am04 1 Scaled

«Εμείς στεκόμαστε απέναντι στους πρόσφυγες, με σεβασμό και δέος στα όσα πέρασαν. Μέχρι την οριστική λύση του Κυπριακού, έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένες προτάσεις για την απόδοση δικαιοσύνης προς τους εκτοπισθέντες.

Μεταξύ άλλων: Επανένταξη των σχεδίων ανέγερσης πολυκατοικιών σε Κυβερνητικούς Οικισμούς και του σχεδίου παραχώρησης οικοπέδων σε Συνοικισμούς Αυτοστέγασης. Αναδόμηση πολυκατοικιών σε Κυβερνητικούς Οικισμούς, με προτεραιότητα στις επικίνδυνες και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους ή ανέγερση νέων, στη βάση σύγχρονων μεθόδων και δεδομένων. Συνολικό σχεδιασμό για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε όλες τις πολυκατοικίες. Ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας και πιστοποιητικών μίσθωσης. Δημιουργία σχεδίου για την αποζημίωση απώλειας χρήσης των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών», ανέφερε.

Κλείνοντας, μίλησε για το ζήτημα της διαφθοράς που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους Κύπριους πολίτες.

 

«Έχει καταρρακωθεί το κύρος μας τόσο εντός όσο και εκτός της Κύπρου, με τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Από την πρώτη ημέρα, θα θέσουμε τέρμα σε αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα», υπογράμμισε.

 

Σε ότι αφορά το παρελθόν, τόνισε, θα κάνουμε ότι χρειάζεται ούτως ώστε να υπάρξει λογοδοσία, απόδοση ευθυνών και τιμωρία προς τους ενόχους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.