Μαυρογιάννης: Ξεχωριστή νομοθεσία για οικονομικές παροχές στα άτομα με αναπηρίες

Ξεχωριστή νομοθεσία για οικονομικές παροχές στα άτομα με αναπηρίες εισηγείται ο υποψήφιος Πρόεδρος

«Όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματά τους»

 

Ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όπως για παράδειγμα η καθολική πρόσβασή τους σε χώρους αλλά και οι διαδικασίες για εξέταση αιτήσεων για επιδόματα και καταβολή τους, ήταν μερικά από αυτά που απασχόλησαν προχθεσινή συνάντηση του υποψήφιου Προέδρου Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον πρόεδρο και μέλη της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ).

Σε ανακοίνωση του επιτελείου Ανδρέα Μαυρογιάννη επισημαίνεται πως θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει με πολιτικές, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματά τους.

Από πλευράς του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως υπάρχει σύμπνοια προσεγγίσεων με την ΚΥΣΟΑ. «Όλα τα ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς αλλά και με τα ίδια τα άτομα. Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε αποφασιστικοί στο στάδιο υλοποίησης των στόχων», πρόσθεσε.

Το κράτος, όπως ανέφερε, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στα θέματα πρόσβασης στα δημόσια κτίρια και χώρους. Επιπλέον, οφείλει να εντοπίζει ποιο είναι το ζητούμενο και στη συνέχεια να βρίσκει τους τρόπους να υλοποιεί αυτά που πρέπει, όπως και στην περίπτωση της ενίσχυσης της προσβασιμότητας προς όλους.

«Στόχος για εμάς αποτελεί η αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και η προώθηση της εναρμόνισής του με τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρίες. Παράλληλα, θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ξεχωριστής νομοθεσίας για τις οικονομικές παροχές στα άτομα με αναπηρίες (εκτός του πλαισίου του Ε.Ε.Ε.), η οποία να βασίζεται στη στήριξη που χρειάζονται ανάλογα με την αναπηρία τους».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.