Μαυρογιάννης: Είναι ύβρις να έρχεται το κράτος και να χρηματοδοτεί Μουσείο Γρίβα

Αν είναι κάτι που χρειάζεται, είναι Μουσείο για τους αγώνες για τη Δημοκρατία και την Αντίσταση

Αποτελεί ύβρη η χρηματοδότηση μουσείου για τον Γρίβα, αντί μουσείου για τους αγώνες για τη δημοκρατία και την αντίσταση, αναφέρει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σε απαντητική του επιστολή προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αντιστασιακών.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε ξεκάθαρα σε επιστολή των αντιστασιακών με αφορμή την υπερψήφιση κονδυλίου από τη Βουλή, για ανέγερση μουσείου του Γρίβα στη Χλώρακα. Υπενθυμίζεται ότι οι Αντιστασιακοί απευθύνθηκαν και στους υποψηφίους Α. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδη, χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση.

Συγκεκριμένα ο Α. Μαυρογιάννης αναφέρει ότι η αγανάκτηση και η αντίδραση του Συνδέσμου Αντιστασιακών αλλά και του συνόλου του δημοκρατικού κόσμου για την αποδέσμευση των κονδυλίων για δημιουργία Μουσείου του Γρίβα και για χορηγίες στο Ίδρυμα Γρίβα, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Επίσης σημειώνει ότι κατανοεί και τη δικαιολογημένη απογοήτευση που προκάλεσε «η συναίνεση των ηγεσιών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που υπαναχώρησαν από την αρχική τους θέση με ψευδοδικαιολογίες και φραστικές αλλαγές παραβλέποντας την ουσία».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αποτελεί «ύβρη για τα αισθήματα των ανθρώπων μας να έρχεται το κράτος να χρηματοδοτεί Μουσείο Γρίβα. Αντίθετα, αν είναι κάτι που χρειάζεται, είναι Μουσείο για τους αγώνες για τη Δημοκρατία και για την Αντίσταση». Πρόσθεσε ότι «δεν διαγράφουμε περιόδους της Ιστορίας μας, ούτε μπορούμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη».

Επισημαίνει ακόμη ότι το καλύτερο ανάχωμα απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό, είναι να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους ανθρώπους αυτού του τόπου με τις αξίες της Δημοκρατίας, με τα πολύτιμα διδάγματα της ιστορίας της Δημοκρατικής Αντίστασης.

Καταληκτικά υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία χρωστά τιμές και μνήμη στους ζώντες και νεκρούς ήρωες με στήριξη, στοργή και κατανόηση, αυτή είναι η δική μας θέση και ξεκάθαρη δέσμευση».

Οι αντιστασιακοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Μαυρογιάννη για την ξεκάθαρη του θέση και σημειώνουν ότι ο τόπος μας χρειάζεται να προχωρήσει μπροστά με καθαρά χέρια, όραμα για το μέλλον και σεβασμό στην Ιστορία του και τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία. «Οι θέσεις σας μας τιμούν και μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.