Μαζική διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής για το ασφαλτικό στο Μιτσερό

 

Με μια μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας και με τη συμμετοχή πέραν των 1000 κατοίκων της περιοχής, οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτή η μετακίνηση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή τους και διεκδίκησαν το αυτονόητο: ποιότητας ζωής, καθαρό αέρα και περιβάλλον χωρίς ρύπανση για τους ίδιους και τα παιδιά τους, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Μιλώντας εκ μέρους των κοινοτήτων της περιοχής, o κοινοτάρχης Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου και εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κοινότητες εν Δράσει ο Λεόντιος Φιλοθέου, έστειλαν το μήνυμα ότι η περιοχή όχι μόνο δεν σηκώνει άλλη επιβάρυνση, αλλά πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίας αποφόρτισης της περιοχής από τις οχληρές δραστηριότητες.

Η περιοχή ανέφεραν, έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη λειτουργία μεταλλείων, λατομείων, κτηνοτροφικών μονάδων και σφαγείων τα οποία προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην περιοχή όπως οχληρία, οσμές, σκόνη και ρύπανση στο περιβάλλον.

Είναι για αυτούς τους λόγους, που δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε απόφαση για μετακίνηση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή. Είναι ευθύνη του κράτους να εξεύρει τις λύσεις εκείνες, που θα δίνουν τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι Ιδαλίου αλλά και που δεν θα φορτώνει το πρόβλημα στους κατοίκους άλλων περιοχών.

Τέλος εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους για συνέχιση των διαμαρτυριών με δυναμικά μέτρα.

Η εκδήλωση έγινε στη μνήμη των μεταλλωρύχων της περιοχής, που έχασαν τη ζωή τους από πνευμοκονίαση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκ μέρους των συγγενών των μεταλλωρύχων χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάμπρος Αχιλλέως, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των μεταλλωρύχων, έγινε συμβολική δεντροφύτευση ενώ παιδιά από τα σχολεία της περιοχής τραγούδησαν τραγούδια που έγραψαν για το σκοπό αυτό.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν τα Κοινοτικά Συμβούλια, οι Σύνδεσμοι Γονέων, τα οργανωμένα σύνολα, η πρωτοβουλία Κοινότητες Εν Δράσει και οι κάτοικοι των κοινοτήτων Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Κάτω Μονής, Μενοίκου, Ορούντας, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Αγίου Επιφανείου, Καλού Χωριού Ορεινής, Κλήρου, Μαλούντας, Αγίας Μαρίνας και σε αυτή συμμετείχαν και οι κοινότητες Πιτσιλιάς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.