Μαζική συμμετοχή στην κάλπη για να έχουμε Πρόεδρο που μας αξίζει

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Έχει ολοκληρωθεί η μακρά προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές και αύριο οι πολίτες καλούνται να πάνε στην κάλπη και να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι πολίτες έχουν ακούσει όλους τους υποψηφίους και τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουν και να ψηφίσουν το άτομο που πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας μπροστά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είναι σημαντικό να υπάρξει αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων στην κάλπη. Η μαζική συμμετοχή στη διαδικασία των προεδρικών εκλογών στέλνει το μήνυμα ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που νοιάζονται για τον τόπο τους και θέλουν να έχουν ρόλο και λόγο για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος.

Η αποστασιοποίηση και η αποχή από τις εκλογές ευνοεί πάντα το κατεστημένο για να συνεχίσει να νέμεται την εξουσία. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές αποτελεί δύναμη δημοκρατικής φωνής και άποψης.

Οι πολίτες καλούνται αύριο να ψηφίσουν τον υποψήφιο, ο οποίος είναι πιο κοντά στις δικές τους θέσεις και τον οποίο θεωρούν καταλληλότερο για να κυβερνήσει τον τόπο. Τα κριτήρια της επιλογής πρέπει να είναι ουσιαστικά και ποιοτικά και όχι ευκαιριακά και επικοινωνιακά. Θέλουμε Πρόεδρο που να διαθέτει καθαρά χέρια, να είναι αξιόπιστος, έντιμος και ικανός να χειριστεί τόσο το Κυπριακό που βρίσκεται μια ανάσα πριν την οριστική διχοτόμηση, όσο και τα σοβαρά θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης με κοινωνική ευαισθησία. Θέλουμε ο νέος Πρόεδρος να είναι αδιάφθορος και να  επιδεικνύει μηδενική ανοχή στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, τα οποία έχουν κάνει ευρωπαϊκά και διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας. Θέλουμε ο νέος Πρόεδρος να έχει προοδευτικές θέσεις και όραμα για τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας, για τη νέα γενιά. Θέλουμε Πρόεδρο που να αφουγκράζεται τις έγνοιες και τις αγωνίες των εργαζομένων, θα σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και τις συμβάσεις, τα κεκτημένα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλουμε ο νέος Πρόεδρος να επαναφέρει πλήρως την ΑΤΑ και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις για να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση και όχι πολιτικές επιδομάτων και ελεημοσύνης…

Επομένως, αύριο την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη, συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία και ψηφίζουμε για τον νέο Πρόεδρό μας, ο οποίος θα μπορεί να πάρει την Κύπρο προοδευτικά μπροστά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.