Με 60 αναφορές στο όνομά του για την κατάρρευση του Συνεργατισμού …τον διόρισαν στον ΟΧΣ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


  • Διορίστηκε στο πηδάλιο το δεξί χέρι του Γεωργιάδη στο μεγάλο σκάνδαλο
  • Σκηνικό Συνεργατισμού στον Οργανισμό Στέγης

Θέμα για το διορισμό στο πηδάλιο του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης προσώπου που φέρεται να διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

60 αναφορές στο πόρισμα
Ο Γενικός Ελεγκτής επεσήμανε ότι για το υπό αναφορά πρόσωπο υπήρξε καταγγελία «αναφορικά με τα προσόντα του […] καθώς και για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων». Ανέφερε επίσης ότι το όνομά του αναφέρεται 60 φορές στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, με αφορμή την εξέταση των εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα έτη 2019 και 2020.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο διορισμό στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΧΣ του Διονύση Διονυσίου, ο οποίος την εποχή της κατάρρευσης του Συνεργατισμού διετέλεσε πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Ταμείου Ανακεφαλαιοποίησης και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του τέως Υπ. Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και του Συνεργατισμού. Μάλιστα, ο Οδ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το όνομα του συγκεκριμένου στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται συνολικά 60 φορές στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αφού είχε εμπλοκή μεταξύ άλλων στο θέμα του ελέγχου του Συνεργατισμού από την Ελεγκτική Υπηρεσία, στο θέμα της συγχώνευσης των 18 ΣΠΕ σε μια οντότητα και στο περιβόητο θέμα της παραχώρησης δωρεάν μετοχών. Ανέφερε επίσης ότι για το πιο πάνω πρόσωπο υπήρξε καταγγελία «αναφορικά με τα προσόντα του […] καθώς και για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, λόγω προηγούμενης εμπλοκής του με τον Οργανισμό, η οποία πήγαζε από τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί, αλλά και για το γεγονός ότι στην Επιτροπή, που συστάθηκε για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου, λάμβανε μέρος προϊστάμενός του».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΚΤ επιβεβαίωσε ότι ο διορισμός του Δ. Διονυσίου βρίσκεται υπό αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών.

Παρά ταύτα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπ. Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, υπεραμύνθηκε της απόφασης για διορισμό του Δ. Διονυσίου στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΧΣ, λέγοντας ότι μετά από τρία χρόνια δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε μεμπτό ή παρατυπία για το εν λόγω πρόσωπο από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής.

«Το έγκλημα του Συνεργατισμού ήταν σχεδιασμένο»

Το ΑΚΕΛ διά του Χρίστου Χριστοφίδη υπέδειξε ότι προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο αφορά την εμμονή το διορισμό προσώπων από τον στενό κύκλο του αν. προέδρου του ΔΗΣΥ και του Υπουργείου Οικονομικών σε θέσεις κλειδιά σε τράπεζες, σε μια προφανή προσπάθεια ελέγχου του τραπεζικού συστήματος. Και το δεύτερο αφορά την προσπάθεια ανταμοιβής όσων διαδραμάτισαν σκοτεινό ρόλο στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ότι «το έγκλημα του Συνεργατισμού ήταν σχεδιασμένο και οργανωμένο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.