«Θα κερδίσουμε το στοίχημα της αλλαγής και απαλλαγής από μία κυβέρνηση που αφήνει πίσω της αμέτρητες πληγές»

Με τη μαζική συμμετοχή πέραν των 1.200 ατόμων πραγματοποιήθηκε η Συνεστίαση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, στο Ζάππειον Μέγαρο στη Δερύνεια.

Στον χαιρετισμό του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έστειλε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς όλους τους ανθρώπους που οι περιουσίες τους υπέστησαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. «Να είναι σίγουροι πως θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε οτιδήποτε και αν χρειάζεται η εν λόγω περιοχή», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως, ο τόπος μας πέρασε μία δεκαετία που τον πλήγωσε πραγματικά. «Ό,τι και να λένε οι κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, η κυπριακή κοινωνία ζει σε μία συγκεκριμένη θλιβερή πραγματικότητα: Από τη μία είναι αυτή που ζούμε όλοι εμείς. Από την άλλη, η εικονική πραγματικότητα που θέλουν να παρουσιάζουν οι κυβερνώντες ότι, περίπου ζούμε στον παράδεισο. Δηλαδή, δεν φθάνει που υποφέρει ο κόσμος, υβρίζουν και τη νοημοσύνη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Am08 Scaled

Υπογράμμισε πως πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο κατέδειξε ότι, το 60% του πληθυσμού μας δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα στο τέλος του μήνα, ενώ το 70% ζει με δυσκολίες. «Πριν από 18 χρόνια, το 10% του πληθυσμού έλεγχε το 50% του πλούτου. Πλέον το ίδιο ποσοστό ελέγχει σχεδόν το 70% του πλούτου. Οι πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας, διευρύνουν τις ανισότητες», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι, η καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, γιατί αφέθηκε εκτεθειμένη στο κύμα της ακρίβειας, στην άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην αδυναμία εξασφάλισης στέγης, στους καθηλωμένους μισθούς. Οι νέοι μας αναζητούν προοπτική στον ίδιο τους τον τόπο. «Ο κυπριακός λαός σε αυτές τις Προεδρικές εκλογές έχει μπροστά του τρεις βασικούς υποψήφιους, αλλά δύο μόνο επιλογές: τρίτη πενταετία Δημοκρατικού Συναγερμού ή πραγματική προοδευτική αλλαγή», τόνισε.

Όσον αφορά το Κυπριακό Ζήτημα, ο Α. Μαυρογιάννης επισήμανε πως βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και ότι εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα ο τόπος μας θα διχοτομηθεί.

Πρόσθεσε πως, πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά, διαφυλάσσοντας όλο το κεκτημένο της διαδικασίας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το τελευταίο μίλι, για να φθάσουμε επιτέλους σε μία λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. «Μία λύση που θα διαφυλάσσει την επανένωση του τόπου, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, την ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και ιδιοκτησία. Που θα διαφυλάσσει το δικαίωμα επιστροφής, τα περιουσιακά δικαιώματα, αλλά και τις βασικές ελευθερίες της ΕΕ», εξήγησε.

Am06 Scaled

Ολοκληρώνοντας ανέφερε πως, είμαστε οι πρωταγωνιστές της αλλαγής, το στοίχημα της αλλαγής και της απαλλαγής από μία κυβέρνηση που αφήνει πίσω της αμέτρητες πληγές. «Μπορούμε να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε! Ναι μαζί μπορούμε! Ναι μαζί μας, η Κύπρος μπορεί!», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε πως μετά από τις άλλες επαρχίες, η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στέλνει και αυτή ένα ισχυρό μήνυμα ότι, το τρένο της αλλαγής που ξεκίνησε από τον Ιούνιο πλησιάζει στο τέρμα και αυτό το τέρμα θα είναι θριαμβευτικό για την Κύπρο και τον λαό μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χρύσανθος Ζανέττος, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός μας δεν αντέχει άλλη συναγερμική κυβέρνηση, στέλνοντας παράλληλα βροντερό μήνυμα νίκης και αλλαγής.

Σημειώνεται ότι, το τέως µέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και μέλος του Εκλογικού Επιτελείου, Λάζαρος Λαζάρου, ανέφερε πως πρέπει επιτέλους να θέσουμε πρώτα το «Εμείς» και μετά το «εγώ». «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, θέλει και μπορεί να το πετύχει αυτό», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.