Με απεργιακά μέτρα στα αεροδρόμια προειδοποιούν οι συντεχνίες εργαζομένων στην Swissport

Με απεργιακά μέτρα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προειδοποιούν οι συντεχνίες των εργαζομένων στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών εδάφους Swissport.

Σε επιστολή των συντεχνιών ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ (Παγκύπρια Συντεχνία Εργαζομένων στις Υπηρεσίες) και ΟΙΥΚ – ΣΕΚ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) που στάλθηκε σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, προς την εταιρεία Swissport και κοινοποίηση στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρεται στο θέμα της παραβίασης άρθρου της Συλλογικής Σύμβασης για μονιμοποιήσεις προσωπικού.

Προστίθεται ότι «σε επιστολή ημερομηνίας 11 Μαρτίου που στάλθηκε στην εταιρεία σχετικά με την παραβίαση άρθρου της συλλογικής σύμβασης για τις μονιμοποιήσεις του προσωπικού. Η παραβίαση του άρθρου συνεχίζεται παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας ότι θα εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση που αφορά τις μονιμοποιήσεις του επηρεαζόμενου προσωπικού» που ανέρχεται στα 60-70 άτομα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Δυστυχώς, σημειώνεται στην επιστολή, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου «διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία προχώρησε σε μονιμοποίηση με μερική απασχόληση του προσωπικού, γεγονός το οποίο θεωρούμε κοροϊδία, εκμετάλλευση των εργαζομένων και παραβίαση της συλλογικής σύμβασης».

Οι δύο συντεχνίες ενημερώνουν την εταιρεία ότι «θα προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις του προσωπικού στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για εξουσιοδότηση για λήψη απεργιακών μέτρων».

Οι συντεχνίες στην επιστολή τους σημειώνουν πως αναμένουν από την εταιρεία ότι θα εφαρμόσει «πλήρως το άρθρο της συλλογικής σύμβασης και της νομοθεσίας με την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που έχει συμπληρώσει εννιά μήνες προϋπηρεσία με πλήρη απασχόληση και όλων των ωφελημάτων που προνοεί η συλλογική σύμβαση».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.