Με χρυσό χορηγό «έτρεξε» στις ευρωεκλογές ο Παναγιώτης Σεντώνας

Με χρυσό χορηγό ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ο Παναγιώτης Σεντώνας. 

Σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, στις ευρωεκλογές του 2019 ο Π. Σεντώνας κατήλθε ως υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ και «έλαβε δωρεάν διαφημιστικές υπηρεσίες αξίας 28.670 ευρώ από τον διαφημιστικό φορέα Superad».

Αναφέρεται μάλιστα ότι στην έκθεση εκλογικών εξόδων την οποία υπέβαλε κατέγραψε τις πιο πάνω υπηρεσίες σε παράρτημα το οποίο έφερε τίτλο «Εισπράξεις», ενώ δεν τις συμπεριέλαβε στο μέρος της έκθεσης που αφορά τα έξοδα, ως όφειλε.

Όπως αναφέρεται, με τον εντοπισμό των στοιχείων ο Π. Σεντώνας έστειλε επιστολή προς τον Έφορο Εκλογών, αναφέροντας πως «η επισύναψη της απόδειξης στην έκθεση που υπέβαλε για τις πιο πάνω υπηρεσίες, υποδηλώνει τη μεταχείριση των εν λόγω υπηρεσιών και ως εξόδου».

Επισημαίνεται ωστόσο ότι με βάση τη νομοθεσία «η πληρωμή εξόδων για προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου από τρίτα πρόσωπα είναι παράνομη».

Σημειώνεται ότι λίγους μήνες μετά την αποτυχία του Π. Σεντώνα να εκλεγεί στη θέση του ευρωβουλευτή, διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη θέση του αν. κυβερνητικού εκπρόσωπου, ενώ πρόσφατα μετακόμισε στη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη με μισθό και επιδόματα 90.282 ευρώ.

Δαπάνες που δεν δηλώθηκαν

Εν τω μεταξύ, η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε διαφημιστικές δαπάνες και άλλων υποψηφίων στις ευρωεκλογές, οι οποίες μάλιστα δεν δηλώθηκαν. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τα ακόλουθα:

• Ελένη Θεοχάρους: 1.200 ευρώ στον Φιλελεύθερο και 1.000 ευρώ στην εφημερίδα Λεμεσός.

• Άριστος Βασιλειάδης: 703 ευρώ στην εφημερίδα Αδέσμευτος.

• Γιάννος Λακκοτρύπης: 298 ευρώ στην Agapinor Media.

• Ελευθέριος Δημητρίου: 390 ευρώ στον Φιλελεύθερο.

• Θέα Νικολάου: 238 ευρώ στον εκδοτικό οίκο Δίας.

• Χρήστος Ιακώβου: 675 ευρώ στην εφημερίδα Λεμεσός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριέλαβε τη δαπάνη στη δήλωσή του και ζήτησε να υποβάλει αναθεωρημένη έκθεση. Επίσης, ο Ελ. Δημητρίου είπε ότι ουδέποτε ζήτησε ή πλήρωσε για διαφημιστικές υπηρεσίες, ενώ οι Αρ. Βασιλειάδης και Χρ. Ιακώβου είπαν ότι οι εν λόγω υπηρεσίες πληρώθηκαν εν αγνοία τους από υποστηρικτές τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.