Με τον δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου ήθελε να πάει στη Βουλή η Γενική Λογίστρια

Η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου φαίνεται ότι έχει διορίσει τον δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου ως νομικό της σύμβουλο, για τα όσα της καταλογίζονται σε σχέση με το σφαγείο Cypra το οποίο ανήκει στον σύζυγο της. Μάλιστα ο Πόλυς Πολυβίου ήθελε να συνοδεύσει τη Γενική Λογίστρια στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο Πόλυς Πολυβίου έστειλε χθες επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ζητώντας την άδεια του προκειμένου να συνοδεύσει την Ρέα Γεωργίου στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής.

Στην επιστολή του ο Πόλυς Πολυβίου υποστηρίζει ότι «η Ρέα Γεωργίου δεν έχει κληθεί για επεξήγηση των θέσεων του Γενικού Λογιστηρίου αναφορικά με κάποιο θέμα, αλλά στην πραγματικότητα για να ΄΄λογοδοτήσει΄΄η ίδια αναφορικά με ορισμένα θέματα σε σχέση με τα οποία, αδίκως και καταχρηστικά, κατηγορείται εδώ και μέρες». Υποστηρίζει επίσης ότι «η Ρέα Γεωργίου εκλήθη στην Επιτροπή Ελέγχου όχι για υπηρεσιακά θέματα του Γενικού Λογιστηρίου, αλλά σε σχέση με κατ’ ισχυρισμό ενέργειες και συμπεριφορές της».

«Σε σχέση με τα θέματα αυτά, πιστεύω ότι χρειάζεται την παρουσία του νομικού της συμβούλου, όχι με σκοπό να λάβω μέρος στην όποια συζήτηση αλλά για να προστατεύσω την ίδια, εάν χρειαστεί», αναφέρει ο Πόλυς Πολυβίου.

Επίσης με δεύτερη επιστολή του ο Πόλυς Πολυβίου αναφέρει ότι «οποιαδήποτε θέματα που δεν αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου αλλά κατ’ ισχυρισμό ενέργειες ή παραλείψεις της Ρέας Γεωργίου, δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης εκτός στο πλαίσιο των ορθών διαδικασιών». Αναφέρει επίσης ότι «σκοπός όλων μας (και σίγουρα της Βουλής και των Επιτροπών της) είναι η εύνομη λειτουργία της Πολιτείας και η εμπέδωση του κράτους δικαίου. Το κάθε πρόσωπο», προσθέτει, «έχει δικαίωμα σε προστασία όπου και να βρίσκεται και ενώπιον όποιου θέματος καλείται».

Με τις δύο επιστολές του ο Πόλυς Πολυβίου επιχείρησε ουσιαστικά να στήσει γραμμή άμυνας για την Ρέα Γεωργίου, προκαταλαμβάνοντας το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου.

Παρά ταύτα η Επιτροπή Ελέγχου δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του, επισημαίνοντας ότι δεν ακολουθήθηκε ποτέ ξανά ανάλογη πρακτική, δηλαδή να παρουσιαστεί σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή αξιωματούχος του κράτους με συνοδεία ιδιώτη δικηγόρου.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου