Με εγκωμιαστικά λόγια μίλησε για την Τουρκία ο νέος Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα

Ο νέος Πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα Alexei Yerkhov μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την Τουρκία χαρακτηρίζοντας την ως μια φιλική, φιλόξενη και αξιέπαινη χώρα.

Ο Yerkhov αντικατέστησε τον δολοφονηθέντα Ρώσο Πρέσβη στην Τουρκία Andrey Karlov, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 19 Δεκεμβρίου, όταν ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε πολιτιστικό ίδρυμα της Άγκυρας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τη στιγμή που προέβαινε σε ομιλία.

“Είναι μια τέλεια χώρα όπου ζουν τέλειοι άνθρωποι. Οι Τούρκοι είναι πολύ καλοί, φιλόξενοι, φιλικοί, περήφανοι και αξιέπαινοι”, δήλωσε ο νέος Πρέσβης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Αναφορικά με τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ότι η Τουρκία θα έχει πάντα μια σημαντική θέση στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι επίσης ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην επίλυση της συριακής κρίσης.
“Συνεχίζουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις ενεργά” ως προς τη ζώνη των συγκρούσεων, την εκεχειρία και άλλα θέματα, είπε.
Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας δοκιμάστηκαν μετά τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι η δολοφονία του Πρέσβη είχε στόχο να υπονομεύσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.