Με εκδήλωση διαμαρτυρίας υποδέχθηκε η συντεχνία KTAMS τον Τατάρ από την Τουρκία

Με πανό που έγραφαν «Ενώ η χώρα καίγεται» και «Καλωσήρθατε στη χώρα κ. πρόεδρε», μέλη της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» ΚΤΑΜS, υποδέχθηκαν χθες βράδυ με χειροκροτήματα και σφυρίγματα έξω από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, τον Ερσίν Τατάρ που έλειπε για δύο μέρες στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας δήλωσε κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ότι γίνονται αυξήσεις στα πάντα, δεν υπάρχει φαγητό στα σπίτια και ενώ ο Τ/κ ηγέτης απουσιάζει δεν υπάρχει «πρωθυπουργός» ή άλλος «αρμόδιος».


«Στην χώρα μας ούτε υγραέριο υπήρχε, ούτε βενζίνη. Την ώρα που εσείς τρώγατε κεμπάπ στο Γκαζίαντεπ, οι άνθρωποι σε αυτή την χώρα σκέφτονταν πώς θα περάσουν το τέλος αυτού του μηνός. Τα ταξίδια σας στο εξωτερικό έγιναν πλέον θέμα κοροϊδίας», ανέφερε ο κ. Μπενγκιχάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ, που δεν αποχώρησε γρήγορα από το παράνομο αεροδρόμιο μετά την άφιξή του, καταδίκασε τις επικρίσεις ότι πηγαίνει στην Τουρκία για να «κάνει περίπατο», υποστηρίζοντας ότι οι εργασίες που διεξάγει κατά τις επισκέψεις του στην Τουρκία είναι προς όφελος της «χώρας» και της οικονομίας της. Είπε ότι οι επισκέψεις γίνονται για να εξασφαλιστεί ροή τουριστών και φοιτητών και να γίνουν επενδύσεις στα κατεχόμενα.

Υπενθυμίζοντας ότι κατά την επίσκεψη τον συνόδευε και ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι εκπρόσωποι οικονομικών οργανώσεων θα τον συνοδεύουν και κατά τις προσεχείς επισκέψεις του στην Τουρκία. Θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στην Τουρκία, χωρίς να εμποδίζονται οι υποθέσεις του στα κατεχόμενα, πρόσθεσε.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Γκαζίαντεπ ο Τατάρ συμμετείχε στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-22 στο πανεπιστήμιο Χασάν Καλιοντζού, όπου αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα. Συναντήθηκε επίσης με μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης.


Κατά την ομιλία στο πανεπιστήμιο, ο  κ. Τατάρ εξέφρασε παράπονα για την αντιπολίτευση στα κατεχόμενα. «Μου λένε είσαι παπαγάλος της Τουρκίας. Υπάρχει μια αντιπολίτευση που εκτοξεύει άδικες και άτοπες κατηγορίες».

Σημειώνοντας ότι βαδίζει τον δρόμο του μαζί με την Τουρκία, επανέλαβε ότι μόνο με την στήριξη της Τουρκίας μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του ο τουρκοκυπριακός «λαός», διότι εντός της ΕΕ, το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα ακόμα έχουν μια «επεκτατική και συγκρουσιακή κουλτούρα».

«Στην Κύπρο μερικοί αντιπολιτευόμενοι ακόμα μας κατηγορούν δυστυχώς με την ανοησία ότι μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλά ανάμεικτα με τον ελληνοκυπριακό λαό και μπορεί να υπάρξει μια καλή συμφωνία» είπε.

Ο κ. Τατάρ έκανε λόγο για μια πολύ ανηλεή αντιπολίτευση στα κατεχόμενα. «Πάντα μου λένε ‘είσαι παπαγάλος της Τουρκίας’. Τελικά ο δικός μου δρόμος είναι ο σωστός. Ο δικός μου δρόμος είναι ο τουρκικός δρόμος. Ο δικός μου δρόμος είναι ο δρόμος της συμπόρευσης μαζί με την Τουρκία. Διότι αυτό είναι το σωστό» είπε.


Μιλώντας σε συνάντηση στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Γκαζίαντεπ, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος έκανε βήματα στον τουρισμό, στην ανώτατη εκπαίδευση και στις δραστηριότητες προώθησής της και θα προχωρήσει περισσότερο με την οικονομική στήριξη που θα δοθεί και τις εμπορικές συμφωνίες που θα συναφθούν.

«Η Κύπρος είδε πολλά παιχνίδια, έζησε πολλά παιχνίδια. Ξέρουμε πλέον ότι οι απέναντι δεν έχουν καλή θέληση. Πλέον υπάρχουν δύο κράτη. Στην Κύπρο υπάρχουν Τούρκοι και Έλληνες. Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Δεν είναι δυνατόν να ζήσουν μαζί αυτοί οι δύο λαοί. Επιχειρείται να επιστρέψουν οι Τουρκοκύπριοι στην προ του 1974 περίοδο. Δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί κανένα αποτέλεσμα από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν επί 50 χρόνια».

Επανέλαβε ότι έχει φέρει στο προσκήνιο την νέα πολιτική και την νέα αντίληψη και μιλώντας για τους Ε/κ είπε ότι «απέναντί μας υπάρχει μια αντίσταση και πείσμα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.