Με εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Έλα στο Google News

Με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζονται οι εργασίες του 22ου  συνεδρίου του ΑΚΕΛ, υπό το σύνθημα: «Στους αγώνες η δύναμη, στην αριστερά η ελπίδα».

Στις εννέα το πρωί θα πραγματοποιηθεί ειδική σύνοδος αφιερωμένη στα 90 χρονα του κόμματος, που περιλαμβάνει ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα Άντρο Κυπριανού και βραβεύσεις Βετεράνων.

Στις δέκα θα πραγματοποιηθεί η τρίτη  θεματική που αφορά τις «Προτάσεις του ΑΚΕΛ προς την Κοινωνία» και στη μία θα κατατεθεί η Έκθεση για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ.

Το απόγευμα το Συνέδριο θα εκλέξει τη Νέα Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνέλθει στην πρώτη της συνεδρία αύριο Κυριακή για να εκλέξει τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ.

  •  Σε ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Α.Κυπριανού ανέφερε οτι δεν υπάρχει σοβαρός μελετητής της ιστορίας της Κύπρου που να μην παραδέχεται πως το ΚΚΚ-ΑΚΕΛ, το Λαϊκό Κίνημα, έσπασε δεσμά, έδειξε το δρόμο στο λαό τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά.
  • Χαιρετισμός εκ μέρους της  ΕΔΟΝ απηύθυνε  η Μαρία Σταύρου. 
  • Σε πείσμα των καιρών, θα καταφέρουμε και αυτή τη φορά να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ιστορίας, στηριγμένοι στις ένδοξες, αγωνιστικές, γεμάτες με προσφορά παραδόσεις της τιμημένης 90χρονης πορείας του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ., ανέφερε ο Γιώργος Λουκαϊδης σε εισαγωγική του ομιλία
  • Οκτώ ΑΚΕΛστές που συμπλήρωσαν 50 χρόνια κομματικής ζωής και δράσης και έχουν διατελέσει μέλη της ΚΕ του ΑΚΕΛ βραβεύτηκαν σήμερα, κατά τη Σύνοδο του 22ου Συνεδρίου του κόμματος για τα 90χρονα ΚΚΚ-ΑΚΕΛ, με το παράσημο των 90 χρόνων του κόμματος.
  • Χαιρετισμό στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ απηύθυνε και  Προέδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Οζγιίτ
  • Εμείς οι κομμουνιστές, οι πατριώτες και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια κοινή πατρίδα, έτσι που να υλοποιήσουμε αυτή την επιθυμία του Οζγκιούρ είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν 
  • Ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων που πιστεύουν σε μια Ενωμένη Κύπρο.  Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το ΑΚΕΛ έχουν μεγάλα καθήκοντα σε αυτό τον τομέα ανέφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Τούρκικου Κόμματος 
  • Ο Τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ.Χριστόφιας τόνισε μέσα απο παρέμβασή του οτι είναι σημαντικό, το Κόμμα μας να επιμένει στις θέσεις του με συνέπεια και αποφασιστικότητα 

Διακύρηξη για τα 90χρονα του ΑΚΕΛ

 

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ (www.akel.org.cy) και από το διάλογο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.