Με ένα όνομα Κυπρίου η επιστολή Ηλία Γκιώνη για τα κυκλώματα βιασμών στον Γ. Εισαγγελέα

Διαβεβαίωση ότι οι Αρχές εργάζονται για τη διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών

 

Κατάθεση στις κυπριακές Αρχές με ένα συγκεκριμένο όνομα Κυπρίου, αναμένεται να δώσει ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, σε σχέση με το κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες, και το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες, δρα και στην Κύπρο. Μιλώντας χθες σε κυπριακά ΜΜΕ ο κ. Γκιώνης δήλωσε ότι θα αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα επιστολή με όλα όσα έχει ενώπιόν του.

Ο κ. Γκιώνης έκανε λόγο για εμπλοκή της Κύπρου μέσω ατόμων (Κυπρίων), οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις. «Υπάρχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο. Η βάση του κυκλώματος στην Αθήνα έχει συχνή μετακίνηση σε Κύπρο και αντίστροφα», είπε.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του Κοινοβουλίου της Κύπρου», είπε. Όπως εξήγησε, η έρευνά του γίνεται μέσα από ένα απλό κινητό και αυτό που έχει στην κατοχή του είναι ονόματα και συμβάντα. Αναφορικά με την Κύπρο, ο Ηλίας Γκιώνης είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πάρα πολλά. «Στην Κύπρο υπάρχει ένα πιο απλό σύστημα που καταλήγει σε κύκλωμα».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης μετέφερε προς τον κ. Γκιώνη την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, να καταθέσει γραπτώς τα όσα γνωρίζει στον Αρχηγό της Αστυνομίας για να διευκολύνει τις έρευνες και αυτό, όπως είπε, θα γίνει τα επόμενα 24ωρα. Ο Χρ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι οι κυπριακές Αρχές έχουν ευθύνη, αλλά και τη βούληση να ερευνήσουν πλήρως την πολύ σοβαρή, όπως σημείωσε, υπόθεση που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις ανθρώπινες αρχές και αξίες. Τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία τόσο του ιδίου όσο και του κόμματός του ευρύτερα σε σχέση με τα εγκλήματα κατά των γυναικών και ειδικότερα για τα εγκλήματα του βιασμού και εμπορίας προσώπων που φαίνεται να σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και τόνισε ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπηθεί. Σημειώνοντας ότι η επιστολή του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη κοινοποιήθηκε και στην ίδια, ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται προς την κατεύθυνση διερεύνησης της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.