Με ένταλμα σύλληψης προειδοποίησε μάρτυρα η Ερευνητική για το Συνεργατισμό

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Αρέστη είπε ότι η Επιτροπή έχει εξουσία να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και έδωσε χρόνο μισής ώρας προκειμένου να εμφανιστεί ο μάρτυρας

Η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού διέκοψε το μεσημέρι τις εργασίες της λόγω μη προσέλευσης του τρίτου μάρτυρα που επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της, για να καταθέσει για δεύτερη φορά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Αρέστη είπε ότι η Επιτροπή έχει εξουσία να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και έδωσε χρόνο μισής ώρας προκειμένου να εμφανιστεί ο μάρτυρας, διαφορετικά η Επιτροπή θα προχωρήσει, όπως είπε, «με βάση όσα προβλέπονται δια του νόμου».

Πρόκειται για τον πρώην Γραμματέα της ΣΠΕ Παραλιμνίου Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε μέσω δικηγόρου στην Ερευνητική Επιτροπή, ανέφερε ότι οι ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τα μέλη της κατά την πρώτη του κατάθεση τον εξέθεσαν ως «διεφθαρμένο αξιωματούχο» και ζητούσε όπως υποδείξει στην Επιτροπή μάρτυρες, οι οποίοι θα πρέπει να κληθούν ενώπιόν της, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αρέστη, ανακοινώνοντας τη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής για μισή ώρα.


Όπως είπε, η Επιτροπή ενημέρωσε τον κ. Γιαννάκη ότι θα μπορούσε να καλέσει πρόσωπα που θα υποδείξει ο ίδιος και να τα εξετάσει, ενώ ταυτόχρονα θεώρησε δίκαιο να τον καλέσει εκ νέου για να θέσει ενώπιον της αυτά τα οποία ήθελε να θέσει εις απάντηση των όσων θεωρούσε ότι τον εξέθεσαν.

Νεότερη ενημέρωση

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του πρώην Γραμματέα της ΣΠΕ Παραλιμνίου Γιαννάκη Γιαννάκη έλαβε η Ερευνητική Επιτροπή για το Συνεργατισμό.

Όπως ανακοινώθηκε, λήφθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από τον υιό του κ. Γιαννάκη που ανέφερε ότι ο πατέρας του ασθενεί και δεν μπορεί να παρευρεθεί για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Αρέστη είπε πως η Επιτροπή δεν θα προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος συλλήψεως εναντίον του κ. Γιαννάκη, σεβόμενη το ιατρικό πιστοποιητικό.

Δεδομένου όμως, πρόσθεσε, ότι ήταν ο ίδιος ο κ. Γιαννάκη που ζήτησε να επανέλθει ενώπιον της Επιτροπής, η Επιτροπή θα μελετήσει το θέμα και θα αποφασίσει αν θα τον καλέσει ή όχι.

Οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν ξανά στις 29 Οκτωβρίου και 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.