Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Masterclass του προγράμματος Startups4Peace 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο masterclass του προγράμματος Startups4Peace 2018, το Σάββατο 07/07/2018 στο Goethe-Institut στη Λευκωσία με τις 10 επιχειρηματικές ομάδες οι οποίες επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσής του Startups4Peace.

Σε συνέχεια της πρόσκλησης προς την startup επιχειρηματικότητα που απηύθυνε το πρόγραμμα Startups4Peace, συνολικά 29 ομάδες από 68 νέοι επιχειρηματίες από τις δύο κοινότητες της Κύπρου έκαναν αίτηση για να αναπτύξουν τις startup ιδέες τους με τη βοήθεια του προγράμματος.

Οι νεοφυείς ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος Startups4Peace, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και υψηλού επιπέδου σεμινάριο (masterclass) με τον σπουδαίο Φιλανδό επιχειρηματία Teemu Polo και εκπαιδεύτηκαν στην μεθοδολογία γρήγορης εκκίνησης. Οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι επιχειρηματίες συζήτησαν με τον κ. Polo, έλαβαν σχόλια και αποτελεσματικό feedback για τις ιδέες τους ενώ ο κ. Polo μοιράστηκε μαζί τους εμπειρίες από την πορεία του.


Οι ομάδες του Startup4Peace που προχώρησαν στην επόμενη φάση σε αλφαβητική σειρά είναι:
1. Blendy
2. Colive
3. CyArtHub
4. Dervish & Katie
5. Donti
6. Dormico
7. Gnous
8. Loacal
9. Planmytrip
10. VirraCyprus

Οι 10 ομάδες που ξεχώρισαν και προχώρησαν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν περισσότερο την επιχειρηματική τους ιδέα με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων μεντόρων της startup επιχειρηματικότητας, να συμμετέχουν σε εργαστήρια που θα τους εφοδιάσουν με τεχνικές παρουσίασης προς επενδυτές και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα masterclasses για startups και bootcamps. Ακόμα, οι 10 ομάδες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν στο Pitch Battle – τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα αναδείξει τις νικήτριες startup ομάδες του προγράμματος. Οι νικητές θα συμμετάσχουν στο SLUSH μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για startups, στο Ελσίνκι στην Φινλανδία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου με όλα τα έξοδα καλυμμένα από το πρόγραμμα Startup4Peace.

Το Startups4Peace διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το Startup Cyprus σε συνεργασία με το EU Infopoint που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο χώρος διεξαγωγής των masterclasses είναι ευγενή χορηγία του Goethe-Institut.

Ο στόχος του Startups4Peace


Βασικός στόχος της αξιέπαινης προσπάθειας του Startups4Peace είναι φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου. Οι ομάδες που επιλέχθηκαν, θα συμμετέχουν σε σεμινάρια και bootcamps προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εξαιρετική ευκαιρία που τους δίνεται, αφού οι νικητές του Startups4Peace θα συμμετάσχουν στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη για startups, στο Ελσίνκι στη Φινλανδία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018.

Εκτός από το φοβερό έπαθλο, το Startups4Peace παρέχει κίνητρα, γνώσεις και τα μέσα για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του Startups4Peace συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια με καταξιωμένους ομιλητές – επιχειρηματίες από το νεοφυές οικοσύστημα της Φιλανδίας που θα εκπαιδεύσει τους επιλεγμένους συμμετέχοντες σε μεθοδολογίες γρήγορης εκκίνησης όπως Business Model Canvas και Minimum Viable Product καθώς και πώς να παρουσιάζουν την ιδέα και την εταιρεία τους αποτελεσματικά σε επενδυτές.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξήσει τις επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.