Μια ακόμα πιο όμορφη εικόνα για την συνεχώς αναπτυσσόμενη, οικιστικά και εμπορικά, περιοχή του Αγίου Αθανασίου κατάφερε να δημιουργήσει στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει η Τοπική Αρχή. Μια σειρά από μικρά ή και μεγαλύτερα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2018, τόσο στον πυρήνα όσο και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο καθιστούν όλο και πιο ελκυστικό το δήμο, αλλά κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών και γενικότερα των πολιτών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν κάποια επαφή με την περιοχή.
Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται η δημιουργία του Γραμμικού Πάρκου -που έχει αφετηρία του την κεντρική Πλατεία Ειρήνης που εκτείνεται μπροστά από το δημοτικό μέγαρο- η διαμόρφωση της πλατείας «Γλαύκου Κληρίδη» μπροστά από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και η κατασκευή διάβασης πεζών και ασφαλών προσβάσεων στην ίδια περιοχή, που εξυπηρετούν τόσο τους μαθητές και τους γονείς του παρακείμενου A’ Δημοτικού Σχολείου και του Δημόσιου-Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίου Αθανασίου, όσο και τους ηλικιωμένους που κινούνται στις δύο παρακείμενες εκκλησίες του Αγίου Μηνά και του Αγίου Αθανασίου.

Έχουν ολοκληρωθεί επίσης οι εργασίες αφαίρεσης του παλιού οδοστρώματος και αντικαταστάθηκαν με νέα ασφαλτόστρωση αρκετές οδοί, όπως το τμήμα του δρόμου που οδηγεί στην κοινότητα της Μαθηκολώνης, από το σημείο του κοιμητηρίου της Σφαλαγγιώτισσας μέχρι και το Γερμανικό Oγκολογικό Κέντρο, που παρουσιάζει καθημερινά μεγάλη τροχαία κίνηση.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου, ο δήμος στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του έδωσε λύσεις και σε απλά καθημερινά προβλήματα των δημοτών, προβαίνοντας σε επιδιορθώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτικών οδοστρωμάτων αλλά και μεριμνώντας για την επίλυση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό σε αρκετές γειτονιές.

Σε προχωρημένο στάδιο, όπως επισημαίνει ο κ. Κυριάκου, βρίσκονται οι εργασίες του έργου για τη διάνοιξη της οδού Σφαλαγγιωτίσσης, η οποία χαρακτηρίζεται ως έργο πρωταρχικής σημασίας και θα βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία πολλών δημοτών. Το έργο προνοεί την ετοιμασία ρυθμιστικού σχεδίου, απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεις κτιρίων, για τα οποία αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών απαλλοτρίωσής τους το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσει ο δήμος στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου.

Με ικανοποίηση ο δήμαρχος αναφέρεται και στο γεγονός ότι σε συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστεί η τροχιοδρόμηση της κατασκευής κυκλικού κόμβου στις συμβολές των Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, Χαράλαμπου Ευαγόρου, Ανοικοδομήσεως και Γοργοποτάμου, που καθημερινά και σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου συγκεντρώνει αυξημένη τροχαία κίνηση.

Το έργο αυτό είναι αντισταθμιστικό του αυτοκινητόδρομου και «απαίτησή μας είναι όπως το κράτος προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή του, αφού κρίνεται αναγκαίο, για να μπορεί να αντιμετωπιστεί μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος που ήδη υπάρχει στον υφιστάμενο κυκλοφοριακό κόμβο και αναμένεται να μεγαλώσει με την ολοκλήρωση και λειτουργία του ιδιωτικού γυμνασίου FOLEY’S», τονίζει ο Μαρίνος Κυριάκου. Το συγκεκριμένο έργο έχει εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με το νέο χρόνο.

Να επισημανθεί ότι μέσα στο 2019 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν και τα έργα ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων για αποστράγγιση στις οδούς Χαράλαμπου Ευαγόρου – Πανίκου Χαράκη και στην οδό Σφαλαγγιωτίσσης.

 

Αθλητική υποδομή για όλους τους δημότες

O Άγιος Αθανάσιος, με σχεδόν 20.000 πληθυσμό, δυστυχώς δεν διαθέτει κοινοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, παρόλο που στο Δήμο δραστηριοποιούνται αρκετά σωματεία και ακαδημίες, όπου λόγω της μη ύπαρξης γηπέδου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εξεύρεση χώρου άθλησης αναγκάζονται να αναστέλλουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε το πρόγραμμα του Κοινωνικού Αθλητισμού προς όφελος των δημοτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται τώρα να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές να αθλούνται, αφού δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στο δήμο», αναφέρει ο δήμαρχος, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου έχει αρκετούς αθλητές με διεθνείς επιτυχίες σε όλους τους τομείς.

Μετά από συναντήσεις με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ και την υποβολή αιτήματος για τη δημιουργία δύο αθλητικών πάρκων για υπαίθριο αθλητισμό, με σκοπό να δοθούν ευκαιρίες άθλησης στους δημότες, έγινε κατορθωτό να εγκριθεί από το Συμβούλιο του ΚΟΑ η δημιουργία δύο αθλητικών πάρκων, στα οποία θα υπάρχουν όργανα γυμναστικής και παιδότοπος. Πρόκειται για τα πάρκα «Μάριος Τόκας» στην οδό Αλέξη Μινωτή και «Εζεκίας Παπαϊωάννου» στην οδό Κοκκινόγιας.