Με φόρα στο 4,4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Κύπρο

Στο 4,4% βρισκόταν τον Οκτώβριο το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στην Κύπρο, λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (4,1%) και στον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση στην Κύπρο τόσο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν βρισκόταν στο 3,6%, όσο και σε σύγκριση με τον Οκτώβριο πέρσι όταν βρισκόταν στο -1,4%.

Σημειώνεται πως το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού αυξήθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Στην ευρωζώνη, το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού τον Οκτώβριο του 2021 αυξήθηκε στο 4,1%, σε σύγκριση με το 3,4% στο οποίο βρισκόταν τον Σεπτέμβριο, και σε σύγκριση με -0,3% πέρσι το Οκτώβριο.

Στην ΕΕ, το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού τον Οκτώβριο του 2021 αυξήθηκε στο 4,4%, σε σύγκριση με το 3,6% τον Σεπτέμβριο και σε σύγκριση με 0,3% τον περσινό Οκτώβριο.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού μεταξύ των κρατών μελών καταγράφηκαν στη Μάλτα (1,4%), την Πορτογαλία (1,8%), τη Φινλανδία και την Ελλάδα (και οι δύο στο 2,8%).

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (8,2%), την Εσθονία (6,8%) και την Ουγγαρία (6,6%).

Τον Οκτώβριο, το μεγαλύτερο μέρος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη προήλθε από τον τομέα της ενέργειας (αύξηση 2,21 ποσοστιαίων μονάδων) και ακολουθούν οι υπηρεσίες (αύξηση 0,86 ποσοστιαίων μονάδων), τα βιομηχανικά αγαθά εκτός του τομέα της ενέργειας (αύξηση 0,55 ποσοστιαίων μονάδων) και ο τομέας των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού (αύξηση 0,43 ποσοστιαίων μονάδων).

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.