Στις 19 Ιανουαρίου ξεκινά ευρεία διαβούλευση για το Σχέδιο για τη διαχείριση, ανάπτυξη και αξιοποίηση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.
Το σχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός, με τη σημερινή παρουσίαση από τους εμπειρογνώμονες του σχεδιασμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο  του Ακαμα ξεκινά η υλοποίηση ενός ονείρου τριακονταετίας.

Μετά τη δημόσια διαβούλευση ξεκινά, σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη, η υλοποίηση κατασκευής του εθνικού πάρκου και πρόσθεσε ότι οι κοινότητες της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, θα έχουν σημαντικά οικονομικά μέσω των υποδομών που θα δημιουργηθούν εντός του πάρκου.
Μέσα σε ολόκληρη τη περιοχή Νατούρα, τόσο στο κομμάτι που ανήκει στο Κρατικό Δάσος όσο και στην ιδιωτική γη θα ληφθούν, σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη, μέτρα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, σύμφωνα με το διαχειριστικό Σχέδιο που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο γεωργίας πριν από τρία χρόνια.


Στο πάρκο , όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε δόμηση ενώ στις σκέψεις των αρμοδίων περιλαμβάνεται το σενάριο επιβολής εισιτηρίου γενικής εισόδου 2 ευρώ.

Η είσοδος θα γίνεται από τέσσερα ελεγχόμενα σημεία ενώ το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει σε κλείσιμο παράνομων προσβάσεων που δημιουργήθηκαν με κατεύθυνση προς τις παραλίες.
Την ίδια ώρα αναμένεται η τοποθέτηση παρκοφυλάκων με στόχο την εποπτεία των κανόνων λειτουργίας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι έτοιμοι τον Φεβρουάριο.