Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (6η Απριλίου), ενώνουν δυνάμεις και στέλνουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο θέαμα, αλλά είναι το μέσο προώθησης του σεβασμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της συναδέλφωσης και της φιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, αύριο στους επαναληπτικούς αγώνες του Κυπέλλου, οι ποδοσφαιριστές θα εισέλθουν στο γήπεδο κρατώντας ο καθένας μια λευκή κάρτα (#whitecard).

Μετά την παράταξη τους θα σηκώσουν τη λευκή κάρτα ψηλά για να διαδώσουν το όραμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο. Αντιθέτως με την κόκκινη κάρτα που συμβολίζει την πιο αντιαθλητική συμπεριφορά στον αθλητισμό, η λευκή κάρτα είναι μια χειρονομία συμπερίληψης, ισότητας και ειρήνης.

Η κοινή δράση ΚΟΑ και ΚΟΠ, θα πραγματοποιηθεί αύριο, στους επαναληπτικούς αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Α’ – Β’ Κατηγορίας, με αντίπαλες τις  ομάδες ΑΕΛ – Απόλλων στο Τσίρειο Στάδιο και Ένωσης Νέων Παραλιμνίου – ΑΠΟΕΛ στο Δημοτικό Στάδιο «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, στους αυριανούς αγώνες, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες για την ημέρα της ειρήνης και μετά την παράταξη τους θα επιδείξουν τη λευκή κάρτα.