Ο Προϋπολογισμός της ΑΛΚ για το έτος 2018, που προβλέπει δαπάνες ύψους €35.736.663 και έσοδα ύψους €30.406.000 και είναι ελλειμματικός ψηφίστηκε σε νόμο με 46 ψήφους υπέρ και μια αποχή από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.
 
Ποσό €900 χιλ. που προορίζονταν για αγορά υπηρεσιών από νομικά πρόσωπα για σκοπούς παροχής υπηρεσιών προς την Αρχή Λιμένων δεσμεύτηκε από την Ολομέλεια με τροπολογία του ΑΚΕΛ που ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία.
 
Η τροπολογία «πέρασε» με 24 ψήφους υπέρ, 23 εναντίον και μια αποχή και αφορά δαπάνες μόνο για υπηρεσίες που παρέχονται από νομικά πρόσωπα και όχι υπηρεσίες που παρέχονται από ανέργους.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου,  έδωσε «συγχαρητήρια» στην Κυβέρνηση επειδή όπως είπε με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, κατόρθωσε να καταστήσει ζημιογόνο ένα κερδοφόρο οργανισμό. Έκανε λόγο για «αλχημείες» του Υπουργείου Μεταφορών, παρατηρώντας ότι παρά το γεγονός πως παρουσιάζονται μικρά κέρδη για την ΑΛΚ, δεν γίνεται αφαίρεση του ποσού €9 εκ. που πληρώνει το κράτος στην Αρχή.
 
Αναφέρθηκε επίσης, σε μείωση των επιπέδων ασφάλειας υπό την ιδιωτική διαχείριση του λιμανιού προσθέτοντας ότι με τον τρόπο που έγινε η ιδιωτικοποίηση βλάπτει τα συμφέροντα της Κύπρου, της οικονομίας και της κοινωνίας. Παράλληλα, είπε πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την επέκταση του λιμανιού Βασιλικού για να παραδοθεί ακολούθως σε ιδιώτες.
 
Απαντώντας στις αναφορές του κ. Στεφάνου, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης, εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης δεν μπορούν να κριθούν σε ένα χρόνο.
 
Ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε σε εξορθολογισμό των λιμενικών τελών και χρεώσεων που πριν από την ιδιωτικοποίηση ήταν άλλες ψηλότερες απ’ ότι έπρεπε και άλλες χαμηλότερες απ’ ότι έπρεπε, Επίσης έκανε λόγο για τοποθέτηση «καθαρά ιδεολογική και αγκυλωμένη», εκ μέρους του ΑΚΕΛ.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, ανέφερε ότι οι εξελίξεις σε σχέση με την ΑΛΚ και σε σχέση με τους ιδιώτες διαχειριστές του λιμανιού παρακολουθούνται με ενδιαφέρον και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα πράγματα εξελίσσονται θετικά».
Ο κ. Βότσης είπε ακόμα  ότι ένας σημαντικός αριθμός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αφορά στα έσοδα που έχει το κράτος από τους ανάδοχους του λιμανιού Λεμεσού, που φτάνουν στα €40,8 εκ., εκφράζοντας εντούτοις ανησυχία σε σχέση με το έλλειμμα που παρουσιάζει η ΑΛΚ.
 
Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος αναφέροντας ότι είναι σημαντικός ο νέος ρόλος της Αρχής Λιμένων, που αφορά την  εποπτεία των διαχειριστών του λιμανιού Λεμεσού, είπε ότι είναι  ανησυχητικά τα ατυχήματα που παρουσιάζονται. Πρόσθεσε ότι υπάρχει, υποχρέωση του εργοδότη η ασφάλεια και υγεία στο χώρο εργασίας.