Με Μπλίνκεν θα συναντηθεί ο ΥΠΕΞ Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη

epa09948832 US Secretary of State Antony Blinken speaks during a press conference on the occasion of a NATO Foreign Ministers Meeting in Berlin, Germany, 15 May 2022. NATO's Ministers of Foreign Affairs meet from 14 to 15 May 2022 in Berlin. EPA/CLEMENS BILAN

Με τον Αμερικανό ομόλογό του θα συναντηθεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψη, που πραγματοποιεί στις 16-19 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τούρκος Υπουργός θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη για να παραστεί στο Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης Μετανάστευσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά υπό την ομπρέλα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συμμετάσχει στη συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών με θέμα «Κλήση για δράση για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια» που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στις 18 Μαΐου 2022, με οικοδεσπότη τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο αυτό και διμερείς συναντήσεις.

Στη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει επίσης την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν, καθώς και με μέλη της τουρκο-αμερικανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.