Με νέα αποχή προχωρούν οι μαθητές ενόψει τετραμήνων

Σε νέα αποχή θα προχωρήσουν οι μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Συγκεκριμένα, η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες σε 4ωρη αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου -την 3η, 4η, 5η και 6η περίοδο.

Ήδη, όπως αναφέρει σε εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία, «έχοντας υπόψη τη δυσβάσταχτη πίεση που βιώνουμε με τα συνεχή διαγωνίσματα, το τρέξιμο για την κάλυψη της ύλης και την προετοιμασία για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, καλούμε όλους τους μαθητές να αντισταθούν και να συστρατευτούν στον αγώνα για να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα».

Το ΥΠΠ συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και τα αφτιά του

Οι οργανωμένοι μαθητές τονίζουν ακόμη ότι το Υπουργείο Παιδείας «συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και τα αφτιά του στα προβλήματα που εντοπίζονται με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ενώ δεν έχει λάβει καθόλου υπόψη τις αντιδράσεις των μαθητών, αλλά και της πλειοψηφίας των γονιών και των καθηγητών», που βιώνουν κι αυτοί την πίεση και το άγχος που προκαλεί το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Η ΠΣΕΜ ζητά για ακόμα μια φορά την άμεση κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και την αξιολόγηση των μαθητών με διαγωνίσματα και εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης.

Καλεί ακόμη τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια, κατά τις περιόδους της αποχής, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να εγκρίνουν το ψήφισμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Πάντως από πλευράς Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως η διεξαγωγή της αποχής από τα μαθήματα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι άκαιρη, αφού όλα είναι τροχιοδρομημένα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων και την αξιολόγησή τους εντός Ιανουαρίου και τη λήψη διορθωτικών μέτρων εάν χρειαστεί.

Ελένη Κωνσταντίνου