Με «νέες» εξαγγελίες διόρθωσαν τα σχέδια στεγαστικής πολιτικής – Προειδοποιούσε το ΑΚΕΛ

Μείωση κατά 15% των αναπτυξιακών δαπανών σε μία περίοδο που το κράτος θα πρέπει να λειτουργήσει ως ατμομηχανή ανάπτυξης, διαπιστώνει το ΑΚΕΛ στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Βουλευτής του κόμματος Ελένη Μαύρου σημείωσε ότι κατά τη συζήτηση ο Υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις για το πώς αντιμετωπίζεται το κρίσιμο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί πολίτες, σημειώνοντας ότι οι σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη στεγαστική πολιτική έρχονται απλώς με μεγάλη καθυστέρηση να διορθώσουν λάθη των προηγούμενων σχεδίων για τα οποία το ΑΚΕΛ προειδοποίησε πολλές φορές.

Η κα Μαύρου σημείωσε ότι ο Υπουργός παράλληλα δεν έδωσε απαντήσεις για τις παραβιάσεις των τοπικών σχεδίων και τις άναρχες αναπτύξεις των ψηλών κτιρίων με όλες τις επιπτώσεις που έχουν στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στο περιβάλλον.

Απουσία απαντήσεων, πρόσθεσε, υπήρξε και για το θέμα της αναδόμησης συνοικισμών και την τοποθέτηση ανελκυστήρων, για την αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία στη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που δεν εξυπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.