Με νεκροκεφαλή των SS το ΕΛΑΜ στην Χλώρακα – Έσβησαν με photoshop το έμβλημα από τη φωτογραφίαΣτη κοινότητα της Χλώρακας βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στελέχη του ΕΛΑΜ και με μία κακοστημένη «παράσταση  έχοντας το θράσος να παριστάνουν τους πατριώτες φορώντας ναζιστικές φανέλες. 

Ναζιστές, όνομα και πράμα, τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος στην Κύπρο, του ΕΛΑΜ.

Κάποιοι από τα μέλη τους, φόρεσαν  μπλούζες με τις νεκροκεφαλές των SS  για να βγούν στην χθεσινή τους “περιπολία” στην Χλώρακα για να προστατέψουν την ελληνικότητα της περιοχής.

Το ναζιστικό κίνημα του ΕΛΑΜ – ηγετικά στελέχη του οποίου, δεν έκαναν την στρατιωτική τους θητεία προς την πατρίδα-  εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που υπάρχει στην κοινότητα,  προσπάθησαν να  καπηλευθούν το κλίμα που δημιουργήθηκε με τις πλάτες των Κυβερνώντων και της πολιτείας «δίνοντας τις δικές τους λύσεις» όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα.

Στην χθεσινή τους “εξόρμηση” την οποία διαφήμισαν πολύ καλά στη σελίδα τους, ξέχασαν προς στιγμής την αυθεντική φωτογραφία οπου μέλος τους εμφανίζεται με φανέλα των SS.

 

Όταν  όμως τα στελέχη του εθνικιστικού-ναζιστικού μορφώματος αντιλήφθηκαν ότι ένα μέλος τους φορούσε μπλούζα των SS, «έσβησαν» την νεκροκεφαλή και ανέβασαν άλλη φωτογραφία.

Αυτό φαίνεται στη διεύθυνση όπως παρουσιάζεται και πιο κάτω με εμφανή την επεξεργασία που υπέστη η φωτογραφία στο σημείο όπου το μέλος τους παρουσιάζεται να φοράει την φανέλα των SS.

 

Είναι μία προσφιλής τεχνική του ναζιστικού κινήματος να υμνούν τους SS που έκαναν τα πάνδεινα στον Ελληνισμό. Τέτοιες εικόνες είδαμε και παλαιότερα από τους ΕΛΑΜίτες, όπως επίσης και από το υπό διάλυση αδελφό κόμμα του ΕΛΑΜ, την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Αυτή τη στιγμή, στην ιστοσελίδα του ναζιστικού μορφώματος, εμφανίζεται ως φωτογραφία άρθρου η “πειραγμένη” φωτογραφία. Ισως να μην θέλουν να τους πούν και …ναζιστές!

Αυτοί λοιπόν που ποζάρουν με την νεκροκεφαλή των SS και έχουν το θράσος να παριστάνουν τους πατριώτες, μπορεί να είναι πατριώτες για την Γερμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τα Σκόπια, την Τουρκία, και άλλους συμμάχους της Γερμανίας.  Έλληνες πατριώτες,  όπως αυτοαποκαλούνται πάντως, δεν μπορεί να είναι.

Διαβάστε επίσης: Χλώρακα: Ακροδεξιό show του ΕΛΑΜ – Έκαναν «περιπολία» στο χωριό

 

Τι ήταν όμως τα SS;

Η ίδρυση των Ες Ες Τα Schutzstaffel, δηλαδή η ομάδα προστασίας, δημιουργήθηκε αρχικά το 1923 από 8 άτομα….

Αποστολή τους ήταν να συνοδεύουν ως προσωπική ασφάλεια τον Χίτλερ, μετά από το αποτυχημένο «πραξικόπημα της μπυραρίας» και την αποφυλάκιση του. Από την πρώτη στιγμή ήταν οι εκλεκτοί του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος. Φρουρούσαν τον «αρχηγό» στα γραφεία του κόμματος, στο σπίτι και στο εξοχικό του. Σταδιακά μετατράπηκαν σε παραστρατιωτική ομάδα, συμμετέχοντας στις θηριωδίες των ταγμάτων εφόδου.

Ο αριθμός τους, όμως, αύξανε θεαματικά. Το 1933, όταν ανέλαβε την καγκελαρία ο Χίτλερ, ήταν περίπου 100 χιλιάδες. Στα Ένοπλα Ες Ες μπορούσαν να γίνουν μέλη μόνο Γερμανοί πολίτες, καθώς έπρεπε να είχαν άρια καταγωγή. Η επιλογή ήταν πολύ αυστηρή και στρατολογούνταν συνήθως μικρό ποσοστό υποψηφίων, μετά από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Η ηλικία τους έπρεπε να είναι υποχρεωτικά από 23 έως 35 χρόνων. Οποιοσδήποτε με ύψος κάτω από 1,80cm «κοβόταν», ενώ οι εξεταστές ήθελαν οι νέοι να πλησιάζουν την ιδανική εικόνα του «βορείου» τύπου. Κάθε άνδρας είχε αύξοντα αριθμό και την ομάδα αίματος γραμμένη κάτω από τη μασχάλη του με τατουάζ. Οι Γερμανοί, που γίνονταν δεκτοί, έδιναν τον όρκο: «Ορκίζομαι σε σένα, Αδόλφε Χίτλερ, τον αρχηγό. Ορκίζομαι υπακοή μέχρι θανάτου, σε εκείνους που θα ορίσεις αρχηγούς. Είθε να γίνει αυτό με τη βοήθεια του Θεού».

Οι Ναζί ήθελαν να φτιάξουν ένα άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο υπερόπλο της εποχής, που δεν θα είχε ηθικούς φραγμούς. Για τους νέους της Γερμανίας, η συμμετοχή στο σώμα ήταν μεγάλη επιτυχία. Θεωρούνταν ότι μπροστά τους άνοιγε ένας δρόμος γεμάτος διακρίσεις και δόξα και μια σίγουρη καριέρα. Οι αθλητικές επιδόσεις τους ήταν ισάξιες πρωταθλητών και ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός ήταν ακριβώς ίδιος με του τακτικού στρατού. Η εκπαίδευσή τους διαρκούσε από 10 μήνες έως 4 χρόνια, αν γίνονταν αξιωματικοί και οι εκπαιδευτές ήταν επίλεκτοι βετεράνοι. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, μάθαιναν νέες τεχνικές πολέμου και μάχης σώμα με σώμα. Αναπόσπαστο κομμάτι του παραστρατιωτικού τμήματος, ήταν η ιδεολογική καθοδήγηση, με χιτλερικά ιδεώδη.

Οι βασικές αρχές ήταν καθήκον, πίστη, τιμή, πατρίδα, συναδελφικότητα. Οι άγαμοι άνδρες, που υπηρετούσαν στα Ες Ες, δεν μπορούσαν να παντρευτούν, αν πρώτα δεν έπαιρναν γραπτή άδεια. Τις αιτήσεις γάμου τις εξέταζαν στο γραφείο φυλής, το οποίο τηρούσε «Βίβλο καταγωγής». Το σύνθημά τους ήταν «να σκορπάς τον θάνατο και να δέχεσαι τον θάνατο». Ο Χίμλερ ήθελε τα Ένοπλα Ες Ες να είναι ο αδίστακτος και άτρωτος πολεμικός σχηματισμός, που ανά πάσα στιγμή θα αντιμετώπιζε εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Είχαν δική τους ιεραρχία και βαθμούς, διαφορετικά εμβλήματα από τον υπόλοιπο στρατό και μαύρες στολές. …

Στις πολεμικές συρράξεις, που έλαβαν μέρος, ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν τις στολές παραλλαγής, τις οποίες αργότερα επέλεξαν σχεδόν όλοι οι στρατοί. Ανέπτυξαν, επίσης, δύο ημιανεξάρτητους κλάδους. Την Sicherheitsdienst, δηλαδή την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας και Κατασκοπείας, και τη GeheimeStaatPolizei, δηλαδή τη μυστική αστυνομία της Γκεστάπο, που κατέλυσε κάθε κανόνα δικαίου και τιμής.

Η δημιουργία του νέου σώματος της ελίτ του Χίτλερ, το οποίο αποτελούνταν πλέον από τρεις μεραρχίες και ήταν ξεχωριστό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόχλησε τη Βέρμαχτ. Οι παραδοσιακοί στρατηγοί θεωρούσαν ότι πλέον υπήρχε μια νέα στρατιωτική δύναμη, που τους αμφισβητούσε. Κατά την έναρξη του πολέμου όμως, ορισμένα τμήματα των Ες Ες, απλώς ακολουθούσαν στις κατακτημένες περιοχές, χωρίς οι αξιωματικοί τους να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις. Το βάπτισμα του πυρός το πήραν, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Πολωνία, όπου έλαβαν μέρος ως αυτόνομο μηχανοκίνητο σύνταγμα πεζικού….

Τότε διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι οι μονάδες δεν είχαν την πειθαρχία που απαιτούνταν, αδιαφορούσαν για τους τραυματίες και είχαν την τάση να πυρπολούν χωριά και να βιαιοπραγούν κατά αμάχων. Κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για απώλειες ή για τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς, που ξαφνικά έγιναν ταγματάρχες, συνταγματάρχες και στρατηγοί, που δεν είχαν καμία εμπειρία στα πεδία των μαχών. Οι «ανίκητοι» δεν ήταν σε θέση να δώσουν απλές εντολές για τους σχηματισμούς των μονάδων και τους τρόπους άμυνας, επίθεσης και κατάληψης θέσεων. Οι αξιωματικοί της Βέρμαχτ τα είχαν χαμένα μαζί τους.

Στη Γαλλία μπήκαν σε εκκλησίες και βεβήλωσαν τα θρησκευτικά σύμβολα, δείχνοντας το πολεμοχαρές πρόσωπό τους, που δεν υπολόγιζε τίποτα. Για αυτούς ο Χριστός ήταν «ο γιος μια Ιουδαίας πόρνης». Ο θεός τους ήταν ένας και λεγόταν Αδόλφος Χίτλερ. Στην Ολλανδία, ήταν αυτοί που άρχισαν την εισβολή, μαζί με τους αλεξιπτωτιστές….

Σε μια μάχη σε χωριό της Δουνκέρκης, «έσφιξαν» τον κλοιό για τους Άγγλους, έπιασαν σχεδόν όλους τους αντιπάλους τους και τους εκτέλεσαν. Ελάχιστοι σώθηκαν. Ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα των πράξεών τους. Ακολούθησαν η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία, τον Απρίλιο του 1941. Στα επίκαιρα της εποχής, που έβλεπαν οι Γερμανοί, τα Ένοπλα Ες παρουσιάζονταν σαν μια ανίκητη πολεμική μηχανή. Όσο ο πόλεμος εξελισσόταν, αποκτούσαν εμπειρία και άρχισαν να δείχνουν όλο και περισσότερο τη διεστραμμένη προσέγγισή τους σε όλα τα θέματα. Χωρίς οίκτο εκτελούσαν αιχμαλώτους, ξεκοίλιαζαν έγκυες, βίαζαν, έκαιγαν σπίτια μαζί με τους ενοίκους, έβγαζαν μάτια και ήταν μια μηχανή καταστροφής και πόνου, χωρίς κανέναν φραγμό. Η φήμη τους διαδόθηκε γρήγορα και ήταν πραγματικό φόβητρο για όσους τους αντιμετώπιζαν….