Με… οδηγίες για «παρακολούθηση της κατάστασης» έληξε η σύσκεψη για Υγεία στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης με θέμα «Υγεία για Όλους».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης, με θέμα τον πυλώνα διακυβέρνησης ‘Υγεία για Όλους’ κατά την οποία εξετάστηκε η κατάσταση του τομέα της Υγείας στον τόπο μας.

Ygeiagiaolous 2 Scaled

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ.

Ygeiagiaolous 1 Scaled

Κατά τη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον πυλώνα ‘Υγεία για Όλους’ και αξιολογήθηκε ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των μελλοντικών δράσεων, πολιτικών και έργων υποδομής, ιδιαίτερα αυτών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ‘Κύπρος το Αύριο’.

Ygeiagiaolous 7 Scaled

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες παρακολούθησης της κατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαρκής αναβάθμιση του ΓεΣΥ, το οποίο αξιολογείται ως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση προς όφελος του συνόλου των πολιτών από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ygeiagiaolous 9 Scaled

Όπως έχει αναφερθεί στη σχετική συζήτηση, στο σχέδιο ΄Κύπρος το Αύριο’, στον τομέα της Υγείας περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις και σημαντικές επενδύσεις που θα διασφαλίζουν ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο.

Ygeiagiaolous 4 Scaled

Αφού ολοκληρωθεί η συλλογή και επικαιροποίηση όλων των απαραίτητων στοιχείων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη Τύπου θα ενημερώσει τους πολίτες για το έργο που έχει επιτελεστεί καθώς και για τους σχεδιασμούς για το μέλλον».

Ygeiagiaolous 3 Scaled Ygeiagiaolous 8 Scaled Ygeiagiaolous 5 Scaled Ygeiagiaolous 6 Scaled Ygeiagiaolous 7 Scaled Ygeiagiaolous 10 Scaled

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy