Με παραδοχή λαθών «καθαρίζει» ο ΠτΔ για πολιτογραφήσεις

Παραδέχεται λάθη ο Πρόεδρος, αλλά δεν βλέπει ρεζίλεμα! 

Κατανόηση δείχνει το ΑΚΕΛ στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να υποβαθμίσει την κοινωνική κατακραυγή υποβαθμίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, ανέφερε χθες σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Επεσήμανε ότι ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε χθες ότι «δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση» για τα σκάνδαλα των πολιτογραφήσεων που βαραίνουν την κυβέρνησή του και συγκλονίζουν την κοινωνία και όπως ισχυρίστηκε, μάλιστα, τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας «μόνο στην Κύπρο το βιώνουμε».

Αν πραγματικά ο Πρόεδρος πιστεύει ότι δεν υφίσταται διεθνής εξευτελισμός της χώρας μας, τότε, ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου, θα πρέπει αμέσως οι συνεργάτες του να τον πληροφορήσουν για το τι γράφουν οι εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Διεθνούς Διαφάνειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Παρατηρητηρίου για τη Διαφθορά καθώς επίσης και για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων, όπως και τα όσα τεκμηριώνει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Υπογράμμισε ότι από τη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Αναστασιάδης, η Κύπρος κατέγραψε ρεκόρ διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη και ότι είναι καλό επίσης να γνωρίζει ότι «ο κόσμος το έχει τούμπανο και ότι δεν ευθύνονται όσοι απαιτούν απαντήσεις και λογοδοσία».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι τα πράγματα είναι απλά και ότι οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν θέλουν να κάνουν έρευνα, αλλά κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην γίνει πραγματική και ανεξάρτητη έρευνα για τις πολιτογραφήσεις, διότι γνωρίζουν ήδη τις ευθύνες και την εμπλοκή τους.

Στο μεταξύ, με μια παραδοχή λαθών θέλει να κλείσει το θέμα των πολιτογραφήσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «καθάρισε» επαναλαμβάνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης διαβατηρίων. Το σχέδιο, είπε, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας και η «συνέχεια της συζήτησης δεν ωφελεί». «Λάθη έγιναν, ουδείς το αρνείται», κατέληξε ο Πρόεδρος, αλλά «δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση. Αυτό το περί παγκοσμίου ρεζιλέματος το βιώνουμε μόνο στην Κύπρο».