Με περισσότερα από €11.000 ευρώ πληρώνονται οι πρέσβεις σε Αθήνα και Βατικανό

€138.000 ετησίως παίρνει ο πρέσβης στο Βατικανό Γιώργος Φ. Πουλίδης και €133.000 ο πρέσβης στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος - Ξεπερνούν κατά πολύ τη μισθοδοσία των βουλευτών και του Προέδρου της Βουλής

Με περισσότερες από €11.000 ευρώ το μήνα(!) πληρώνεται ο πρέσβης της Αθήνας και πρώην Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος, που μεταφράζονται σε €133.000 το χρόνο!

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2019, οι συνολικές απολαβές του πρώην υπουργού Παιδείας και πρέσβη στην Αθήνα, Κυριάκου Κενεβέζου, ανέρχονται στις €133.000 ετησίως, ή στις €11.083 τον μήνα, περιλαμβανομένων των συνεισφορών στα ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πλεονάζοντος Προσωπικού και Κοινωνικής Συνοχής, καθώς επίσης και του γενικού επιδόματος εξωτερικού, το οποίο είναι αφορολόγητο, ενώ το ύψος του ποικίλλει ανάλογα με το κόστος ζωής σε κάθε χώρα.

Ο δεύτερος αρχηγός διπλωματικής αποστολής, ο οποίος προσλήφθη με αγορά υπηρεσιών εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ο γνωστός πλοιοκτήτης και πρέσβης μας στην Αγία Έδρα (Βατικανό) Γιώργος Φ. Πουλίδης, ο μισθός του οποίου είναι ακόμη μεγαλύτερος και συγκεκριμένα ανέρχεται στις €138.000 ετησίως, ή στις €11.500 τον μήνα. Στη μισθοδοσία του κ. Πουλίδη περιλαμβάνονται όλες οι συνεισφορές στα ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πλεονάζοντος Προσωπικού και Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, καθώς επίσης και το γενικό επίδομα εξωτερικού.

Πρόκειται για μισθούς που ξεπερνούν κατά πολύ τη μισθοδοσία των βουλευτών και του Προέδρου της Βουλής, οι οποίοι προσλήφθηκαν με αγορά υπηρεσιών στις πρεσβείες μας στην Αθήνα και στο Βατικανό, κατόπιν πολιτικής απόφασης.

Πρόσθετα, στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών προβλέπεται ποσό ύψους €200.000 για τη λειτουργία πρεσβείας στο Τόκυο, καθώς και προτεινόμενες πιστώσεις ύψους €2.110.000 που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη –συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για τα ταξίδια– για τη συνέχιση των ενεργειών εξασφάλισης νέων κτηρίων και τη βελτίωση των υφισταμένων στο εξωτερικό. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται πρόνοια για αγορά/ανέγερση κτηρίων. Περιλαμβάνεται, επίσης, πρόνοια για επιδιορθώσεις στα κτήρια της πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Παρίσι, της Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στη Γενεύη, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη, της πρεσβείας στην Αθήνα, της Υπάτης Αρμοστείας στην Καμπέρα και σε άλλες διπλωματικές αποστολές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.