Με πλούσιο παρελθόν ο Λοϊζος Σέπος: «Συμμορίτης κομμουνιστής ο Ρίτσος» – «Δεν γνωρίζω τον Ναζίμ Χικμέτ»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πλούσιο το παρελθόν του «εκσυγχρονιστή» διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα Λοϊζου Σέπου, που εκδίωξε μαθήτρια με μαντήλα, καθώς στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα με παρόμοιας φύσης περιστατικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου, ο συγκεκριμένος διευθυντης έχει απασχολήσει και άλλες φορές με τις απόψεις αλλά και τις ενέργειες του, μαθητές, τους οργανωμένους γονείς αλλά και την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

 

Συγκεκριμένα, το 2014 σε παρέμβαση του εξέφρασε δημόσια την αντίθεση του για τη διδασκαλία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου στα σχολεία αναφέροντας πως είναι συμμορίτης κομμουνιστής ενώ είπε ακόμη πως δεν γνωρίζει τον Ναζίμ Χικμέτ, διερωτώμενος αν είναι Τούρκος. Ο τότε Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης σε ανοιχτή επιστολή του ανέφερε πως ο εν λόγω Διευθυντής προστατεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ τόνισε δε πως ο εν λόγω διευθυντής, βγαλμένος από τις ναφθαλίνες του παρελθόντος, καλλιεργεί το μίσος, το διχασμό και τη μισαλλοδοξία. 

Σε δεύτερο περιστατικό  που αφορά τον εν λόγω διευθυντή  ενόσω ήταν Διευθυντής στο Λύκειο Ακροπόλεως η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, παρενέβη σχετικά με επιστολή που δημοσιοποίησε ο ίδιος ως απάντηση στις καταγγελίες του μαθητικού κινήματος, ότι ο εν λόγω λυκειάρχης μετέτρεψε το κλειστό γυμναστήριο σε αίθουσα εξετάσεων.
Σε επιστολή της η κ. Κουρσουμπά προς το Υπουργείο Παιδείας επέκρινε τη στάση του αναφέροντας συγκεκριμένα πως  «ο διευθυντής του Λυκείου Ακροπόλεως, υιοθετώντας ένα ιδιαίτερα επιθετικό ύφος δίνει την εντύπωση ότι στόχος του δεν είναι να εμπλακεί σε διάλογο, μεταφέροντας τη δική του προοπτική για το θέμα αλλά να κατακεραυνώσει και να ακυρώσει την ΠΣΕΜ, το αιρετό σώμα εκπροσώπησης των μαθητών και μαθητριών». Πρόσθεσε δε  ότι, «επιστρατεύοντας ειρωνεία και αμφισβητώντας ανοιχτά τα κίνητρα των παιδιών, δημιουργεί την εντύπωση ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ΠΣΕΜ όχι ως συνεργάτη και συνοδοιπόρο στα πλαίσια ενός παιδοκεντρικού και δημοκρατικά οργανωμένου σχολείου, αλλά ως το αντίπαλο δέος από το οποίο τον χωρίζει χάσμα».

Όπως υπογραμμίζει, οι δημόσιες παρεμβάσεις του ύφους και του περιεχομένου των επιστολών της διεύθυνσης του συγκεκριμένου Λυκείου καθόλου δεν προσφέρουν στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός παιδοκεντρικού σχολείου που να καλλιεργεί και να προωθεί κουλτούρα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, θεωρεί αναγκαίο όπως το Υπουργείο τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με αυτές.

Σε τρίτο περιστατικό έπειτα από διαμάχη του εν λόγω διευθυντή με την Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, τα μέλη της Ομοσπονδίας προχώρησαν σε καταγγελία  εναντίον του Συγκεκριμένα , κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των λειτουργών του Υπουργείου προς τους Διευθυντές σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών βίας και παραβατικότητας αλλά και την ψυχολογική στήριξη που πρέπει να δίνεται στους μαθητές, μέλος της Γραμματείας της Ομοσπονδίας σχολίασε την τοποθέτηση ενός εκ των διευθυντών με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αναίτια και χωρίς να προκληθεί άρχισε να φωνάζει ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον μέλους της Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με μεγάλη προσπάθεια της Επαρχιακής Επιθεωρήτριας ο εν λόγω διευθυντής επέστρεψε στη θέση του.

 

 

Χαμπιαούρης για Λοΐζο Σέπο : «Ένας από τους καλύτερους μας Διευθυντές»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.