Με προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η φετινή χρονιά δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, παρά τα κάποια προβλήματα που υπάρχουν.

Οι γονείς, πρόσθεσε, επιμένουν στην πλήρη απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, εξηγώντας ότι οι μαθητές θα μπορούν να τα παίρνουν αλλά να τα αφήνουν στις τσάντες τους.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της διεξαγωγής εξετάσεων ανά τετράμηνο υπενθυμίζοτνας ότι ήταν κάτι στο οποίο υπήρξε συμφωνία και είναι κρίμα να υπάρχουν απειλές για απεργίες ή κινητοποιήσεις.

Αλλού οι υποδείξεις απάντησε στον κύριο Νικηφόρου ο πρόεδρος της Νέας Κίνησης καθηγητών Θέμης Πολυβίου σημειώντας ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς διαπιστώνονται κενά αλλά και πολύ ασφυκτικά περιθώρεια για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Ο ίδιος είπε ήταν υπέρμαχος αυτής της αλλαγής, ωστόσο σε αυτή τη φάση προβληματίζεται σοβαρά αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά όπως η αξιολόγηση μαθητή, εκπαιδευτικού, η στελέχωση, η ΟΑΠ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Προοδευτικής κίνησης Καθηγητών Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μίλησε για τις μεταθέσεις για στελέχωση των σχολείων που συνεχίζονται, ακόμη και στην έλλειψη κλιματιστικών στα σχολεία, στον ετσιθελισμό του υπουργείου στα θέματα της άσκησης πολιτικής από πλευράς του υπουργείου όπως είναι το θέμα των τετραμήνων.

Δεν έγινε σωστή στελέχωση των σχολείων τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σημειώνοντας ότι οι μεταθέσεις θα συνεχίζονται μέχρι τον Οκτώβρη.

Ταυτοχρονα έκαμε λόγο για το ότι δεν λαμβάνονται υπόψη από το υπουργείο παιδείας οι επισημάνσεις των εκπαιδευτικών στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.