Με ψέματα «απαντά» στη «Χαραυγή» ο Ζαχαρίας Κουλίας

Αρνείται ότι επικοινώνησε μαζί του η «Χαραυγή»

Με ψέματα επιχείρησε να «απαντήσει» στη «Χαραυγή» για την αποκάλυψη της είδησης ότι καταγγέλθηκε για παραβίαση των διαταγμάτων παρεμπόδισης της εξάπλωσης του κορονοϊού ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Έχοντας βρεθεί στη δίνη τεράστιας κατακραυγής μετά το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα και την αναπαραγωγή του από τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής επιχείρησε χθες να αμυνθεί προσπαθώντας να διαβάλει την εφημερίδα μας. Όπως ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δεν έλαβε καμία κλήση από την εφημερίδα μας για να εκφράσει την άποψή του. «Έχουμε τηλέφωνα στο γραφείο μας, έχουμε κινητά τηλέφωνα να με πάρει ένας να μου κτυπήσει να του απαντήσω. Και εγώ τα τηλέφωνα μου τα απαντώ όλα. Και τις αναπάντητες», ήταν ο ισχυρισμός του κ. Κουλία, ο οποίος διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα.

Διαβάστε επίσης: 

Πρόστιμο €300 για Κουλία, βρισκόταν σε …ψησταριά! – Παραβίασε νόμο που ο ίδιος ψήφισε

Πως απαντά ο Ζ. Κουλίας για τη παραβίαση του διατάγματος

Έρευνα διέταξε η Αστυνομία για την παραβίαση διατάγματος από τον Ζαχαρία Κουλία

Εκτεθειμένος ο βουλευτής του ΔΗΚΟ

Ο γράφων, στο πλαίσιο της ετοιμασίας της είδησης, τηλεφώνησε στον βουλευτή του ΔΗΚΟ για να ζητήσει σχόλιο πριν τη δημοσίευση της είδησης τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Η κλήση έγινε στις 11.56 π.μ. και έμεινε αναπάντητη. Προκαλούμε δημόσια τον βουλευτή να δώσει στη δημοσιότητα τα επικοινωνιακά του δεδομένα ή να απολογηθεί. Αν δεν το πράξει, είναι εκτεθειμένος. Ο κ. Κουλίας παραδέχθηκε ότι έλαβε sms από την εφημερίδα για σχόλιο, αλλά δεν έδωσε επαρκή εξήγηση γιατί δεν απάντησε. «Μέσα σε 200 μηνύματα ήρθε και ένα μήνυμα της “Χαραυγής”. Δηλαδή δεν θα κάμνουμε άλλη δουλειά;» ήταν το σχόλιό του, το οποίο επίσης τον αφήνει εκτεθειμένο.

Δεν γνωρίζει για ποια παραβίαση καταγγέλθηκε, ισχυρίζεται ο βουλευτής του ΔΗΚΟ

Επί της ουσίας της καταγγελίας εναντίον του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επέμεινε ότι δεν διέπραξε καμία παρανομία, παρά το γεγονός ότι είναι σαφές ότι παραβίασε το διάταγμα αρ. 14, ΚΔΠ 152/2020, Καν.2 (ε) ημερομηνίας 8/4/2020 του Υπουργού Υγείας, με το οποίο σαφώς ξεκαθαρίζεται ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες που προσφέρουν ή θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κατ’ οίκον διανομή. Δυνάμει αυτού του διατάγματος είναι που καταγγέλθηκε και ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς, ωστόσο ο κ. Κουλίας επέμεινε χθες ότι δεν γνωρίζει για ποια παραβίαση καταγγέλθηκε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι πήγε στη ψησταριά για να πάρει φαγητό για το δικηγορικό γραφείο, αφού αποφάσισαν, είπε, να πάει ένας να πάρει φαγητό για όλο το γραφείο! Αδυνατώντας προφανώς να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ήρθε και σε λεκτική αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή της εκπομπής Ανδρέα Κημήτρη. Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή γιατί επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας αντί να αποταθεί στην Υπηρεσία Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, όπως ισχύει για όλους τους πολίτες, εξεμάνη και υπέβαλε στον δημοσιογράφο να «υποβάλλει νούσιμες ερωτήσεις» κατά την έκφρασή του

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.