Με ρυθμούς χελώνας οι έρευνες για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι έρευνες για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων, παρά τις έντονες πιέσεις της Κομισιόν λόγω και των κυρώσεων εναντίον Ρώσων ολιγαρχών.  

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις του χθες μετά την πρώτη συνεδρία της Ομάδας Συντονισμού Διερεύνησης Υποθέσεων Διαφθοράς, ζήτησε για άλλη μια φορά κατανόηση από τους πολίτες για το θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων, προσθέτοντας ότι απαιτείται χρόνος για να γίνει σωστή διερεύνηση και στοιχειοθέτηση υποθέσεων. Ανέφερε επίσης ότι δεν ενδιαφέρει την Εισαγγελία να γίνουν γρήγορα βήματα προς ικανοποίηση του περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας, αλλά να γίνουν σωστά δικονομικά διαβήματα για να μπορέσουν να είναι σωστά στοιχειοθετημένη η όποια υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον των δικαστηρίων. Προέβη παράλληλα στην έκκληση για αποφυγή λαϊκών δικαστηρίων, καθώς και χρήση ονομάτων και καταστάσεων για υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα οδηγηθούν και άλλες υποθέσεις ενώπιον των Δικαστηρίων.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Σαββίδης απέφυγε να απαντήσει πόσα διαβατήρια ανακλήθηκαν παραπέμποντας στις αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές. Επίσης, ερωτηθείς αν στα ονόματα για ανάκληση υπηκοότητας βρίσκονται και οι τέσσερις Ρώσοι ολιγάρχες με κυπριακό διαβατήριο που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων, είπε πως τα πορίσματα της Επιτροπής Νικολάτου αφορούσαν μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων με εισήγηση για ανάκληση της υπηκοότητας και κυρίως ήταν άτομα που πήραν την υπηκοότητα κατά παράβαση των όρων που ίσχυαν τη δεδομένη στιγμή. Το να είναι κάποιος σε κατάλογο με τις κυρώσεις της ΕΕ είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy