Με συμμετοχή καλλιτεχνών από Κύπρο και εξωτερικό η 2η Μπιενάλε Λάρνακας τον Οκτώβριο

Έλα στο Google News

Καλλιτέχνες και έργα από την Κύπρο και το εξωτερικό άρχισαν να καταφθάνουν για το στήσιμο της 2ης Μπιενάλε Λάρνακας που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση της οργανωτικης επιτροπής αναφέρεται ότι «η πρώτη Μπιενάλε Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το 2018, αποτέλεσε την πρώτη Διεθνή διοργάνωση αυτού του είδους που έγινε ποτέ στην Κύπρο και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε όλους του τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, της επισκεψιμότητας και της προβολής».

Συνολικά, προστίθεται, «περισσότεροι από 18 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν την κυρίως έκθεση και άλλοι 4 χιλιάδες θεατές παρευρέθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα η Mπιενάλε  Λάρνακας να καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο».

«Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της Λάρνακα Μπιενάλε 2021 θεωρείται ήδη δεδομένη λαμβάνοντας υπόψη ότι λήφθηκαν 340 αιτήσεις καλλιτεχνών από 50 χώρες. Θέμα της 2ης Μπιενάλε θα είναι τα  “Ατέλειωτα όρια» υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη», σημειώνεται.

Limitless Limits Lb2

Η ανακοίνωση του Δήμου συνεχίζει αναφέροντας ότι τη διεθνή κριτική επιτροπή πέραν του επιμελητή, απαρτίζουν ο κριτικός και επιμελητής τέχνης από το Μιλάνο Jean Blanchaert , η επικεφαλής επιμελήτρια της Μπιενάλε Φλωρεντίας και ιστορικός τέχνης Δρ Melanie Zefferino, η Πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κατίνα Κώστα και ο γλύπτης Κίκης Πάτσαλος.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στην έκθεση για πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και στην Λέσχη Λάρνακας, θα οργανώνονται επισκέψεις από σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια ενώ θα γίνουν οργανωμένες περιηγήσεις από τουρίστες – πολιτιστικά ιδρύματα – καλλιτεχνικές ομάδες.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν 16 παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων θέατρο, μουσική, χορός, διαλέξεις και εργαστήρια.

Συνδιοργανωτής της Λάρνακα Μπιενάλε είναι ο Πολιτιστικός όμιλος Λάρνακας ΑΡΤΙΟΝ και συνεργάτες το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ. ο παγκόσμιος οργανισμός WAVA (Word Association of Visual Arts ), η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας  και αριθμός ΜΚΟ και πολιτιστικών φορέων. Συνεργάτες και χορηγοί σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια είναι Σύνδεσμοι, οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις και γενικά οι καλλιτέχνες και φιλότεχνοι της  Κύπρου.

Σκοπός των διοργανωτών «είναι όπως η Μπιενάλε Λάρνακας παραμείνει μια διοργάνωση υψηλών διεθνών προδιαγραφών η οποία εκτός των άλλων, ως θεσμός τοποθετεί την χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διοργανώσεων».

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Μπιενάλε Λάρνακας ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή ο χάρτης της έκθεσης, ο οποίος θα διανεμηθεί σε συγκεκριμένα σημεία παγκύπρια και θα περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους και το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από την ιστοσελίδα της έκθεσης www.biennalelarnaca.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @ biennalelarnaca ( Facebook , Instagram , Twitter , YouTube, Vimeo).

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.