Με συνθήματα «Πρώτα οι Κύπριοι» και όχι στους «Ψεύτικους πρόσφυγες» διαμαρτυρήθηκε ομάδα στη Χλώρακα

Βουλευτές από ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση που κεντρικά συνθήματα ήταν «Πρώτα οι Κύπριοι και «όχι στους Ψεύτικους πρόσφυγες»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά τα επεισόδια της 3ης και 4ης Ιανουαρίου, πραγματοποίησε σήμερα μικρή ομάδα κατοίκων στη Χλώρακα, κρατώντας πανό με ακραία συνθήματα όπως «Πρώτα οι Κύπριοι» και όχι στους «Ψεύτικους πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης χαρακτήρισε “πολύ προβληματική” την κατάσταση στη Χλώρακα τα τελευταία τρία χρόνια, ισχυριζόμενος ότι οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια. Ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως “δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο”, σημειώνοντας πως πολλές φορές κορυφώθηκε η κατάσταση με επεισόδια. Πρέπει, είπε, “να αποφευχθεί η γκετοποίηση και η παραβατικότητα που προέρχεται μέσα από την γκετοποίηση”.

Ο Τρύφωνας Μωυσή εκ μέρους των οργανωμένων κατοίκων της περιοχής της Χλώρακας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμοστούν τα διατάγματα που έχουν εκδοθεί για την περιοχή. Δεν απέκλεισε επίσης και τη συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ο Γιώργος Παμπόρης, εκπαιδευτικός, ανέφερε πως η σημερινή συγκέντρωση των κατοίκων της Χλώρακας, αποτελεί μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία που σκοπό έχει να μην δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο. Θέλουμε, είπε, “να στείλουμε ένα ειρηνικό μήνυμα στους αρμόδιους και στους ιθύνοντες ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο”, προσθέτοντας πως δεν τάσσονται εναντίον των μεταναστών και ότι καλωσορίζουν οποιοδήποτε πραγματικό πρόσφυγα, τη στιγμή που οι Κύπριοι πήγαν μετανάστες σε πολλές χώρες. “Είμαστε όμως εναντίον της τρομοκρατίας και όλων αυτών που δημιουργούν επεισόδια”, είπε.

O Mιχάλης Λεωνίδου, κάτοικος της περιοχής ανέφερε “είμαστε σήμερα εδώ για να αντιδράσουμε σε όλες αυτές τις παραβάσεις που γίνονται από τους παράνομους”.

Ο Γλαύκος Γλαύκου, εκ των οργανωμένων των κατοίκων της Χλώρακας, ανέφερε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσες αποφάσεις. “Οι πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς”, συμπλήρωσε.

Το παρών τους έδωσαν και βουλευτές της Επαρχίας Πάφου. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους κατοίκους της κοινότητας Χλώρακας για τον γολγοθά, που βιώνουν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το μεταναστευτικό. Χαιρέτησε επίσης την προχτεσινή σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, της Υπουργού Δικαιοσύνης, της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας και του Αρχηγού Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, όσον αφορά τα δύο διατάγματα που αφορούν τη Χλώρακα. Κάλεσε επίσης τα αρμόδια Υπουργεία μετά την τελευταία σύσκεψη άμεσα να προχωρήσουν στην εφαρμογή των συγκεκριμένων διαταγμάτων

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως άφησαν τη Χλώρακα “να γεμίσει με παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να νιώθουν ανασφάλεια και να υπάρχει φόβος”. Κάλεσε επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών να εφαρμόσει την νομοθεσία και “όσοι είναι παράνομοι και εγκληματούν να εκδιωχθούν από τον τόπο μας”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους ανέφερε πως δυστυχώς η αδράνεια των αρμοδίων να λάβουν μέτρα στη συγκεκριμένη περίπτωση και να εφαρμόσουν τα διάφορα διατάγματα έχουν οδηγήσει σήμερα στην απόγνωση των κατοίκων της περιοχής. Πρόσθεσε πως αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να είχε λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς ελαστικότητα.

Ο Σωτήρης Ιωάννου, Βουλευτής του ΕΛΑΜ στη Λάρνακα, αναφέρθηκε στους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης. Ζήτησε επίσης την άμεση εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, “αναγνωρίζοντας τους κινδύνους” και χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ως “οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για ισλαμοποίηση των ελεύθερων περιοχών”.

Σημειώνεται πως σχετικό διάταγμα ημερομηνίας 3.12.20 έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Χλώρακα, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η οποιαδήποτε εγκατάσταση αιτητή πολιτικού ασύλου από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά. Όσον αφορά το δεύτερο διάταγμα αυτό είναι ημερομηνίας 17.11.21 της Επάρχου Πάφου το οποίο κηρύσσει το συγκεκριμένο συγκρότημα το οποίο δημιουργούνται τα πολλαπλά προβλήματα ως χώρος που δεν είναι χώρος διαβίωσης για υγειονομικούς λόγους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.