Με τη σφραγίδα της ΟΕΒ  τα εξαγγελθέντα μέρα«Εξαίρετη και παραγωγική συνεργασία κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες»

ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και ΠΑΣΥΞΕ με χθεσινές ανακοινώσεις τους δηλώνουν πλήρη ικανοποίηση για τα εξαγγελθέντα μέτρα.

Η ΟΕΒ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «τα εξαγγελθέντα μέτρα άπτονται του συνόλου των προβλημάτων που επισώρευσε η πρωτοφανής κρίση, απαντούν ολιστικά στις προκλήσεις και εξοπλίζουν με τα αναγκαία εφόδια την πραγματική οικονομία». Η ΟΕΒ αποκαλύπτει εξάλλου ότι όντως κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η μεταξύ υμών και της ΟΕΒ εξαίρετη και παραγωγική συνεργασία που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η ακατάπαυστη επί δυόμισι μήνες ώσμωση απόψεων και επεξεργασία ιδεών με τους επιτελικούς Υπουργούς σας των Οικονομικών και της Εργασίας, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες φάσεις της διαχείρισης της κρίσης για το καλό της πατρίδας».

Το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είναι «ορθολογιστικά, πολύ γενναιόδωρα και στοχευμένα και σίγουρα θα βοηθήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, στηρίζοντας εμπράκτως τις επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους».

Μέσα από το πακέτο επιλύεται το σημαντικότερο πρόβλημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων, που σε συνδυασμό με τη σημαντική επιδότηση του επιτοκίου θα τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Ο ΠΑΣΥΞΕ αφού χαιρετίζει τα μέτρα αναφέρει ότι «σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και μπροστά στις δυσκολίες που προβάλλουν για την κυπριακή οικονομία, η κυβέρνηση αφουγκράστηκε τις ανάγκες επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτούμενων, προσθέτοντας ότι το πακέτο μέτρων που εξαγγέλθηκε απαντά σε μεγάλο βαθμό στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η κάθε επιχείρηση».