«Με την ανοχή της διεύθυνσης το εθνικιστικό σύμβολο στο Γυμνάσιο Δροσιάς»

Με την ανοχή της διεύθυνσης του σχολείου αναρτήθηκε το εθνικιστικό σύμβολο στο Γυμνάσιο Δροσιάς στη Λάρνακα σύμφωνα με την ΕΔΟΝ Αμμοχώστου που καταδίκασε σθεναρά την έξαρση εθνικισμού.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση σε τοίχο στην αυλή του σχολείου σημαίας που απεικονίζει την Κύπρο στο κέντρο της ελληνικής σημαίας, η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου χαρακτήρισε το συμβάν απαράδεκτο καταλογίζοντας ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου για την ανοχή ενός συμβόλου, απο αποτελεί σήμα κατατεθέν του νεοναζιστικού μορφώματος ΕΛΑΜ και άλλων νεοφασιστικών, εθνικιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΔΟΝ, η άνοδος των κρουσμάτων εθνικισμού οφείλεται κυρίως στη στασιμότητα στο Κυπριακό, αλλά και στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από τους νεοφασίστες, αλλά και την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

«Η ενωτική σημαία δεν έχει θέση στα σχολεία μας, καθώς είναι στο όνομα της ένωσης που οι εθνικιστές – σοβινιστές έδωσαν το 1974 την ευκαιρία στην Τουρκία να επέμβει στην Κύπρο. Είναι οι εθνικιστές και στις δύο κοινότητες που διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος αμάχων. Είναι ο εθνικισμός – σοβινισμός που έπαιξε το παιχνίδι του ιμπεριαλισμού, ο οποίος απεργαζόταν τη διχοτόμηση της Κύπρου» σημειώνει η οργάνωση νεολαίας του Λαϊκού Κινήματος της Αριστεράς, η οποία κάλεσε τους νέους να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές.

«Μόνο κακό κάνουν στον αγώνα του λαού μας για απελευθέρωση και επανένωση. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ερευνήσει το θέμα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο φασισμό – εθνικισμό, στους δύσκολους καιρούς που διάγει ο τόπος μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy