Τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας

 

Με την τσάντα στο χέρι και περιπλανώμενοι από αίθουσα σε αίθουσα ψάχνοντας χώρο για να κάνουν μάθημα είναι οι μισοί μαθητές του Γυμνασίου Παραλιμνίου, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης χώρων. Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα αναγκάζοντας την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να σπεύσει χθες στο σχολείο. Στη συνέχεια, η Επιτροπή συνεδρίασε στο δημαρχείο Παραλιμνίου εξετάζοντας μια κατάσταση η οποία έχει χαρακτηριστεί ως “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης” από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Όπως ενημερώθηκε η Επιτροπή Παιδείας, 325 από τους 660 μαθητές του Γυμνασίου και 14 από τα 29 τμήματα είναι μετακινούμενα. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω καταστροφής τριών από τις έξι προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας από ανεμοστρόβιλο, με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο να εγείρει και θέμα ασφάλειας των μαθητών εκτός των άλλων.

“Μας ανησυχεί πολύ η κατάσταση στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου. Από τις έξι προκατασκευασμένες λυόμενες αίθουσες έχουν καταστραφεί πρόσφατα οι τρεις από ανεμοστρόβιλο. Από τα 29 τμήματα τα 14 είναι μετακινούμενα και συγκεκριμένα 325 μαθητές από τους 660, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος και να εγείρονται ζητήματα ασφαλείας”, σημείωσε ζητώντας άμεσες λύσεις και όχι μπαλώματα. Ο κ. Κέττηρος σημείωσε με απογοήτευση ότι η δέσμευση του τέως Υπουργού Παιδείας για εγκατάσταση πέντε επιπλέον λυόμενων αιθουσών δεν υφίσταται πλέον. Όπως ανέφερε, εκπρόσωπος του υπουργείου διαβεβαίωσε χθες ότι θα εξεταστεί ξανά το ζήτημα εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει ανταπόκριση αυτή τη φορά. “Οι μαθητές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου έχουν δικαίωμα ίσης μεταχείρισης με τους μαθητές των υπόλοιπων επαρχιών”, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Τάσος Περδίος