Με τις υποσχέσεις δεν επιβιώνουν τα ζώα και οι οικογένειες

 

Θα αναμένουν την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας οι αιγοπροβατοτρόφοι για να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα, αλλά διαμηνύουν ότι με τις υποσχέσεις δεν λύνονται τα προβλήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής, ανέφερε ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι θα αναμένουν να δουν τι προβλέπει η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας την ερχόμενη εβδομάδα για το χαλλούμι ΠΟΠ και αναλόγως θα αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα, τόνισε ο Σωτήρης Καδής.

Επεσήμανε ωστόσο ότι μόνο με τις υποσχέσεις των αρμοδίων οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα και τις οικογένειές τους. Όπως είπε, έχει εγκλωβιστεί ο κλάδος τους, με αποτέλεσμα κάποιοι αιγοπροβατοτρόφοι να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις τους.


Στοιχειοθετούν τις καταγγελίες για καρτέλ

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΡΙΚ, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιγοπροβατοτρόφων, Παναγιώτης Κωνσταντίνου, επεσήμανε ότι έχουν στοιχεία για προσυνεννόηση μεταξύ των εταιρειών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που παραγωγοί ενημερώθηκαν από τυροκόμους να μειώσουν την παραγωγή του γάλακτος γιατί δεν το χρειάζονται. Μάλιστα κατήγγειλε ότι κάποιοι πληρώνονται €1 το λίτρο.


Επίσης, κατάγγειλε ότι όταν κάποιος παραγωγός αποταθεί σε άλλο τυροκομείο από αυτό που έχει συμφωνία -διότι ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους- τότε του λένε ότι δεν χρειάζονται άλλους προμηθευτές. Την ίδια ώρα, όταν κάποιο τυροκομείο έχει λιγότερο γάλα, αποτείνεται σε κάποιο που έχει περισσότερα αποθέματα και αγοράζουν από αυτά αντί να αποταθούν στους παραγωγούς. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην αλλάξουν οι τιμές, είπε.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.