Με το …«εντυπωσιακό βιογραφικό» διορίσθηκε Πρέσβης – Πάνε για στάση εργασίας οι διπλωμάτες για την ενέργεια της ΕΔΥ

Με το βιογραφικό και την ιδιότητα του ΑΜεΑ απάντησε στις αντιδράσεις των διπλωματών ο εξωϋπηρεσιακός διορισθείς στη θέση πρέσβη


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΠαπαγεωργίου: «Οι αποφάσεις της ΕΔΥ κρίνονται από το Δικαστήριο, δεν ανακαλούνται»

 

Με το «εντυπωσιακό βιογραφικό» του, αλλά κυρίως με την ιδιότητα του ΑΜεΑ βγήκε στην αντεπίθεση προς τον Κλάδο Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Πέτρος Δημητρίου, διορισθείς στη θέση πρέσβη, «υποψιαζόμενος» μάλιστα «ρατσιστικά κίνητρα» στις αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΔΥ από τον οποίο ζητήσαμε (προχθές) να σχολιάσει τα όσα ζητούσε ο Κλάδος και τα όσα είπε ο Γ. Διευθυντής στη Βουλή, παρέπεμψε χθες στα προσόντα και το βιογραφικό του εν λόγω κυρίου θεωρώντας ότι η ΕΔΥ ενήργησε αξιοκρατικά.

Ο κ. Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας σχετικό άρθρο μας, καταλόγισε «ανακρίβειες» όπως ότι ο κ. Δημητρίου δεν ήταν ο μοναδικός εξωϋπηρεσιακός που διεκδίκησε τη θέση, η οποία είναι θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής. Δεν σχολίασε όμως την αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στη «Χαραυγή» (μας λέχθηκε ότι ετοιμάζεται ανακοίνωση-απάντηση σε όλους, που θα εκδοθεί σήμερα, μάλλον) ανέφερε ότι στην ομάδα των υποψηφίων που σύστησε η Συμβουλευτική Επιτροπή -της οποίας προεδρεύει ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ- περιλαμβάνονταν και άλλοι εξωϋπηρεσιακοί πέραν του κ. Π. Δημητρίου.

Στην παρατήρηση ότι άλλα είπε στην Επιτροπή της Βουλής ο γενικός διευθυντής, ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι ο γενικός διευθυντής (στη συνέχεια της διαδικασίας) παρακάθεται και στη συνέντευξη που κάνει η ΕΔΥ και έχει εκεί συμβουλευτικό ρόλο.

Ερωτηθείς, δεν θέλησε ωστόσο να σχολιάσει τη στάση που τήρησε εκεί ο γενικός διευθυντής. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Κορνηλίου, ερωτηθείς σχετικά την περασμένη Δευτέρα στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, είπε ότι ο ίδιος σύστησε διπλωμάτες και όχι εξωϋπηρεσιακούς για τη θέση του πρέσβη.

Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις της ΕΔΥ ουδέποτε ανακαλούνται, αλλά κρίνονται από το Δικαστήριο.

Ο Κλάδος Υπαλλήλων του ΥΠΕΞ έχει εξαγγείλει δίωρη στάση εργασίας σήμερα. Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Κλάδος εκφράζει «έντονη απαρέσκεια σχετικά με θέσεις που αποδίδονται στον κ. Π. Δημητρίου σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, στις οποίες μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για “ρατσιστικά κίνητρα” στις αντιδράσεις του Κλάδου». Απορρίπτει τον ισχυρισμό αυτό ως «άκρως προσβλητικό» και δηλώνει ότι «οι δημοσιευθείσες θέσεις και ενέργειες δεν είναι σε καμία περίπτωση “προσωπικό θέμα”».

Νίκη Κουλέρμου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.