Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1984 αναπτύχθηκε το 2021 η οικονομία των ΗΠΑ

Σταθερή ανάκαμψη παρουσίασε το 2021 η οικονομία των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1984, αλλά οι επιπτώσεις από την μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ύφεση το 2020, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,7% πέρσι, αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στην τελευταία του τριμηνιαία έκθεση.  Εν μέσω της μετάλλαξης Όμικρον την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι αυξανόμενες τιμές προϊόντων και υπηρεσιών συνεχίζουν να αποτελούν πρόκληση, καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες του δεύτερου έτους της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Αυτό απειλεί να μειώσει την καταναλωτική ζήτηση η οποία στήριξε την ανάκαμψη, ενώ τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζουν να δημιουργούν πονοκεφάλους στις επιχειρήσεις και στις προσπάθειες του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy